Sebastian Ghita comenteaza declaratia lui Iliescu privind inchisorile CIA [1]

Declaratiile lui Ion Iliescu despre inchisorile CIA sunt surprinzatoare si de neinteles, spune deputatul Sebastian Ghita

. Parlamentarul a ironizat afirmatiile fostului sef al statului.

"Am vazut acea declaratie, m-a si surprins. Nu cred ca si-ar fi dorit sa aprobe un sediu al vreunei agentii rusesti Ion Iliescu. O gasesc surprinzatoare, aproape de neinteles pentru mine. Nu vreau sa spun mai multe lucruri ca imi cunoasteti declaratiile despre domnul Iliescu", a spus Sebastian Ghita, potrivit Digi24.

Fostul presedinte Ion Iliescu a dezvaluit intr-un interviu acordat Der Spiegel ca el a aprobat "in principiu", in perioada 2002-2003, o solicitare a SUA privind crearea unui centru al CIA in Romania, fara a sti ca urma sa fie vorba de vreo unitate pentru detentie.

Anul trecut, la sfarsitul lunii noiembrie, Ghita a lansat un atac dur la Ion Iliescu, caruia i-a cerut retragerea din partid.

PSD este perceput ca un partid comunist si corupt, a spus atunci Ghita, care l-a indicat pe fostul presedinte ca fiind vinovat de aceasta situatie.

"Într-un fel, tinerii au dreptate: cat timp Ion Iliescu se asaza la fiecare sedinta langa presedintele PSD, avem o problema. Nu una personala, una de perceptie. Ca noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu si generatia sa. Ion Iliescu are venerabila varsta de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga. Nu mai poate fi un simbol al PSD", a declara Ghita.


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Apr 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46308&titlu=Sebastian_Ghita_comenteaza_declaratia_lui_Iliescu_privind_inchisorile_CIA