Deputatii au votat dublarea alocatiilor pentru copii

     Deputatii au aprobat, ieri, amendamentul PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, premierul Victor Ponta precizand ca Guvernul va gasi pentru acest an resursele financiare necesare

.
     Premierul a declarat: "Guvernul duce la indeplinire deciziile Parlamentului si la un vot atat de consistent trebuie sa ne conformam. Ma bucur ca o masura de stanga este spijinita si de liberali. Impactul financiar pentru acest an este de 900 milioane de lei, il vom acoperi cu siguranta. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca aceasta masura sa ramana in vigoare. Ne vom supune vointei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare si vrem si sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori".
     Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca este o masura pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reusesc sa o adopte.
     "Este o prima veste foarte buna pentru familiile din Romania, este vorba despre 3 milioane si jumatate de copii, este o masura pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reusesc sa o faca. Nu vreau sa dau culoare politica acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat", a aratat Gorghiu, potrivit Mediafax.
     Deputatul UDMR Kerekes Karoly a spus ca UDMR a votat acest proiect.
     "UDMR a votat acest proiect pentru ca s-a majorat alocatia pentru copii. UDMR a sustinut intotdeauna ca actuala suma este inacceptabila si trebuie macar dublata. Urmeaza sa fie si alte majorari", a mai spus deputatul UDMR.
     Deputatii au aprobat in cursul diminetii, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, amendamentul PNL pentru majorarea alocatiei de stat, la solicitarea deputatului PNL Cristina Pocora, dupa care liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a solicitat o pauza de consultari de 25 de minute si, apoi, apel nominal, pe motiv ca multi deputati lipsesc de la sedinta.
     Acest amendament a fost respins marti in Comisia de munca, reprezentantii PSD aratand ca Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocatiei pentru copii.
     Secretarul de stat in Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, in plen, ca au fost marite alocatiile la mai multe categorii, si atunci cand Guvernul gasi sursa de finantare pentru a mari alocatia la toti copiii o va face.
     Camera deputatilor este for legislativ decizional in cazul acestui proiect de lege.   
Publicat de : ---
Data publicării: 21 Mai 2015 - 04:29
 

Link știre