Deputatii au votat dublarea alocatiilor pentru copii. Puterea a acceptat, in final, amendamentul PNL [1]

Se dubleaza alocatiile pentru copii

. Masura, propusa de liberali, a fost sustinuta de toate partidele, inclusiv de PSD, care initial spunea ca nu sunt bani pentru asa ceva. Dupa votul masiv din Parlament, premierul Victor Ponta a anuntat ca a gasit resurse pentru plata alocatiilor majorate in acest an.

Alocatiile pentru copii vor creste de la 42 la 84 imediat ce actul normativ va fi publicat in Monitorul Oficial. Liberalii au reusit sa isi impuna amendamentul privitor la dublarea alocatiilor, desi ieri fusese respins in comisia de munca. De altfel, initial, puterea a avut reticente majore.

Subiectul a capatat amploare insa, iar reticentele puterii s-au spulberat rapid. In cele din urma, nimeni nu s-a mai impotrivit dublarii alocatiilor. Iar Victor Ponta a si promis ca se rezolva problema cu banii.

Actul normativ ajunge la Presedintie. Klaus Iohannis are la dispozitie 20 de zile ca sa il promulge.

ACTUALIZARE 15:35 Premierul Victor Ponta a declarat ca pentru acest an vor fi gasite resursele financiare pentru asigurarea cresterii alocatiei. El a adaugat ca fiind un vot atat de consistent spera sa gaseasca sprijin si pentru proiectul de buget.

Ordonanta de urgenta  65/2014 a fost votata, miercuri, cu 332 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, miercuri dimineata, in plen, la dezbaterea Ordonantei de urgenta la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocatiei pentru copii, informeaza Mediafax.ro.

Acest amendament fusese respins, marti, in Comisia de munca, reprezentantii PSD aratand ca Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocatiei pentru copii.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, in plen, ca au fost marite alocatiile la mai multe categorii si atunci cand Guvernul va gasi sursa de finantare pentru a mari alocatia pentru totii copiii o va face.

In urma votului in plen, acest amendament a trecut, insa, cu 98 de voturi "pentru" si 77 de voturi "impotriva".

Imediat dupa vot, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a solicitat o pauza de consultari.

Dupa pauza de consultari, Neacsu a cerut, in plen, verificarea prezentei deputatilor, prin apel nominal, aratand ca a constatat "cu neplacuta surprindere" ca o buna parte dintre deputati a ales sa nu fie in sala.

Miercuri dupa amiaza, deputatii au adoptat proiectul de modificare a OUG cu 332 voturi pentru si doua abtineri.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Mai 2015 - 04:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46990&titlu=Deputatii_au_votat_dublarea_alocatiilor_pentru_copii__Puterea_a_acceptat__in_final__amendamentul_PNL