Antonescu, la concertul aniversar PNL: E ultima oara cand ma adresez unei asemenea adunari liberale [1]

”Urarea mea la aceasta varsta extraordinara este sa aveti in continuare puterea de a crede in aceste valori si a le servi, de a apara, prin vocatia originara a PNL, democratia, libertatea si prosperitatea, statul de drept, de a avea puterea de a apara Parlamentul, chiar cand nu aveti majoritate

. Nu exista in istorie democratie fara un Parlament puternic. De a apara prezumtia de nevinovatie, chiar cand adversari sunt arestati, pentru ca inseamna stat de drept si de a apara prin comportament si ce va pune la dispozitie acest statut, rolul politicienilor si al partidelor. De a crede mereu si pana la capat ca singura sursa legitima durabila a puterii este cetateanul”, le-a transmis fostul lider liberal participantilor la aniversarea a 140 de ani de la infiintarea PNL.

El a mai spus ca 140 de ani inseamna mult, si este o varsta extraordinara.

”Ca intotdeauna, cand am celebrat astfel de momente, sunt stapanit de o emotie, de la an la an mai puternica. Foarte probabil, este ultima oara cand ma adresez unei asemenea adunari liberale. (..) Va spun in ceas aniversar, cu tot dragul si respectul si cu toata inima, partidele ca si indivizii, nu pot hotara cat traiesc, dar cu siguranta hotarasc cum traiesc, si experienta aceasta extraordinara a PNL este si acum si va fi si in anii urmatori determinata de identitatea sa, de cine este si cum traieste pentru Romania acest partid”, a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat ca intemeietorii PNL-ului, cei care apoi si prin intermediul acestui partid, au intemeiat Romania ca stat modern, care au construit democratia romaneasca interbelica, au fost cu certitudine o elita.

La concertul aniversar dedicat aniversarii a 140 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, care a avut loc la Opera Romana, au participat copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus, fostul presedinte Crin Antonescu, presedintele PSRO Mircea Geoana, parlamentarii liberali din Camera Deputatilor si Senat precum si reprezentanti ai formatiunii liberale.

Presedintele Klaus Iohannis, invitat special la eveniment, a primit premiul I C Bratianu, distinctia fiindu-i oferita de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.


Publicat de : ---
Data publicrii: 21 Mai 2015 - 04:29
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47048&titlu=Antonescu__la_concertul_aniversar_PNL__E_ultima_oara_cand_ma_adresez_unei_asemenea_adunari_liberale