Aventura contribuabilului roman care vrea sa-si trimita prin Posta declaratia de venit la Fisc. „Mergeti in piata, cumparati plicul si apoi va intoarceti in fata, nu mai stati la coada” [1]

MEDIAFAX FOTO: SILVIU MATEI

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

”Stiati ca la Posta nu se mai vand plicuri?”, il intreb azi pe un deputat

.

”Ce glume sunt astea, cum sa nu se vanda plicuri? Dar ce vand?”, imi raspunde.

”Pe mine m-au trimis la piata sa imi cumpar plicul”, ii explic situatia traita azi dimineata.

”Nu te cred, cum sa nu se vanda plicuri la Posta. Atunci vand gogosari ei la Posta si plicurile in piata?”, continua deputatul sa nu creada aceasta informatie. Ii povestesc ca de dimineata am stat patruzeci de minute la o coada intr-un sediu al Postei Romane din cartierul bucurestean Berceni. Dupa ce am stat la coada, am ajuns la ghiseu, cerand doua lucruri simple: un plic si un timbru. ”Nu vindem plicuri”, imi spune doamna in albastru dungat din spatel ghiseului. In spatele meu un tanar ii explica iubitei cat de urata e aceasta institutie, in care nici macar aer conditionat nu au. ”Dar timbre aveti?”, incerc sa ma asigur eu. ”Da, timbre avem. Dar Posta Romana nu mai vinde plicuri”, imi repeta angajata Postei. ”Cum sa nu mai vanda plicuri?”, ma uit eu peste tot, poate zaresc la un alt ghiseu un plic. Nici urma de asa ceva. ”Mergeti in piata, cumparati plicul si apoi va intoarceti in fata, nu mai stati la coada”, ma invata doamna cum sa procedez. ”Dar de ce nu mai vindeti?”, incerc eu pentru ultima data, in timp ce mana cu dungi albastre preia urmatorul client al Postei Romane. Piata se afla in apropierea Postei. Are o zona clasica, dedicata zarzavaturilor si legumelor, si o alta pentru imbracaminte chinezeasca, lucruri de papetarie, dar si alte lucruri de care mai are nevoie omul in casa. Intru intr-un magazin. In fata mea, o doamna cumpara zece foi de hartie. ”Au deschis si aia acolo pe scari, dar nu ma duc pana acolo ca mi-e greu sa urc scarile alea. Sa aduceti si foi din alea mai mari”, discuta cu vanzatoarea. Jenat o intreb: ”plicuri aveti?”. ”De care doriti?”, se uita la mine. ”Unul mai mare”, spun repede. ”Un leu”, si scoate de sub tejghea plicul meu. E mare, incap foile de trimis in el. Se dezlipeste la varf, semn ca nu mai trebuie sa dai cu limba pentru a se lipi. Reintru in Posta. Doamna ma vede rapid, nu s-a miscat foarte mult coada. Am noroc, nu trebuie sa le explic de ce intru in fata. Mi se cantareste plicul, cer confirmare de primire. Platesc si plec mirat: ”de ce nu mai vinde Posta plicuri oare?”. Mica mea problema o ridic tuturor: ”stiati ca la Posta nu se mai vand plicuri”. Nici parlamentarii, nici jurnalistii nu par informati despre noua situatie. Caut pe net. Poate este o informatie veche si nu stiu eu. Gasesc o stire Mediafax din luna martie, in care Posta Romana anunta ca nu va vinde plicuri pentru o perioada de doua saptamani. "Posta Romana nu mai vinde plicuri de cateva zile. Motivul este modificarea legislatiei privind casele de marcat. Toate casele de marcat trebuie sa treaca printr-un update tehnic, pentru a respecta noile prevederi ale legislatiei. Speram ca procesul sa dureze cel mult doua saptamani”, anuntau pe 20 martie 2015 reprezentantii Postei Romane. Dar au trecut mai bine de atunci, de ce nu vinde totusi Posta Romana plicuri.

De ce nu vinde Posta Romana plicuri? Cer clarificari celor de la Posta Romana. Cine a luat aceasta decizie, cat va dura situatia, ce s-a intamplat cu plicul de la Posta. ”Lipsa plicurilor de la vanzare in oficiile Postei Romane este o situatie temporara, care tine de ratiuni tehnice. Mai exact, noile prevederi legislative - care impun, incepand cu 2016, obligativitatea introducerii caselor de marcat cu jurnal electronic - se suprapun unei situatii interne: Posta Romana trebuie sa refiscalizeze casele de marcat (cu rola de hartie) de pe fostele Directii Regionale (desfiintate in urma reorganizarii companiei) pe datele de identificare fiscala ale Postei Romane”, este raspunsul primit de gandul de la Posta Romana. Compania precizeaza ca a initiat demersuri pentru a refiscaliza aceste aparate, dar lipsa firmelor abilitate sa realizeze acest up-date tehnic a prelungit procedura. ”In acest moment, Posta Romana se afla in situatia de a gasi un operator care sa faca un up-date al caselor de marcat din dotarea companiei, operatiune costisitoare si, in cele din urma, inutila in contextul noii realitati legislative. Mai exact, Posta Romana, in acest moment, elaboreaza procedura de achizitie publica a unor case de marcat cu jurnal electronic, insa metodologia dupa care ar urma sa functioneze intregul sistem al acestor aparate nu a fost inca elaborata de Ministerul Finantelor Publice. Pana la clarificarea situatiei, operatorul national de servicii postale cauta solutii rapide si care sa nu implice costuri suplimentare. Scopul nostru este sa repunem plicurile in vanzare in cel mai scurt timp posibil. Regretam situatia creata si ii asiguram pe clienti ca facem toate eforturile pentru rezolvarea acestui inconvenient”, precizeaza pentru gandul Posta Romana. Pana atunci sa stiti ca la Posta Romana nu gasiti plicuri, dar in piata aveti o sansa. Oare cine va castiga noul contract cu Posta?

Citeste si Posta Romana nu mai vinde plicuri in urmatoarele doua saptamani. Motivul destul de bizar Citeste si OFICIAL: Iata cine va CUMPARA Posta Romana Citeste si Cat l-au costat pe Ponta cei 4 milioane de fluturasi anti-Iohannis, impartiti de Posta Romana cu talonul de pensie Citeste si Dosar Posta Romana: Maricel Pacuraru si Mihail Toader, condamnati la 4 ani de inchisoare cu executare Citeste si De cati bani are nevoie Posta Romana pentru a furniza servicii similare unui operator european Citeste si Cat va incasa Posta Romana pentru a distribui tuturor romanilor cardurile de sanatate Citeste si Planurile noului ministru al Comunicatiilor pentru Posta Romana. Cotovelea, pentru Gandul: „Exista posbilitatea ca rezultatele sa cantareasca intr-o decizie de listare la Bursa”
Publicat de : ---
Data publicrii: 26 Mai 2015 - 05:20
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47115&titlu=Aventura_contribuabilului_roman_care_vrea_sa_si_trimita_prin_Posta_declaratia_de_venit_la_Fisc__aMergeti_in_piata__cumparati_plicul_si_apoi_va_intoarceti_in_fata__nu_mai_stati_la_coadaa