Procesul lui Horia Georgescu, mutat [1]

Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ca nu mai are competenta sa judece dosarul ANRP in care este acuzat fostul sef al ANI Horia Georgescu

.

Instanta suprema a admis o exceptie de necompetenta a instantei dupa calitatea persoanei, dupa ce deputatii Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor, trimisi si ei in judecata in acest dosar, si-au dat demisia din Parlament.

Procesul se va judeca astfel la Curtea de Apel Bucuresti.

Pe 9 aprilie, DNA l-a trimis in judecata pe Horia Georgescu, in stare de arest preventiv, pentru abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, fapte comise in calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP.

Prejudiciul in dosar este de peste 84,5 milioane euro.

În acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Catalin Theodor Nicolescu, fost vicepresedinte al ANRP, si Marko Attila-Gabor (arestat in lipsa), fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului — Departamentul pentru relatii interetnice la data faptelor.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mai 2015 - 05:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47153&titlu=Procesul_lui_Horia_Georgescu__mutat