Ce patesc jurnalistii care ii pun intrebari incomode lui Viktor Orban [1]

Un reporter si un cameraman al canalului de televiziune RTL Klub au primit interdictia de a mai intra in cladirea Parlamentului de la Budapesta pe durata lunii mai pentru ca l-au filmat si l-au intervievat pe premierul Viktor Orban ”pe culoarul gresit” al cladirii, scrie site-ul 444

.hu.

Pe 27 aprilie, reporterul de la RTL Klub l-a intrebat pe Orban daca ministrul Agriculturii va demisiona in urma unui scandal care a dus la arestarea unui diplomat ungar acreditat la Moscova.

Se pare ca reporterul se afla pe un culoar unde este interzisa prezenta presei, insa la fel de adevarat este ca in acea zi acolo se aflau multi alti jurnalisti. Prezenta presei a fost interzisa in anumite zone ale cladirii dupa ce, in 2012, jurnalistii au surprins mai multi deputati fumand in locuri interzise.

RTL Klub este cea mai importanta televiziune care este critica la adresa guvernului. Executivul a introdus o taxa extrem de mare pe veniturile din publicitate ale televiziunilor, aplicata insa selectiv, pentru a lovi in presa ostila. RTL Klub, televiziune cu capital german, a primit o derogare chiar inaintea vizitei la Budapesta a cancelarului Angela Merkel.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mai 2015 - 05:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47155&titlu=Ce_patesc_jurnalistii_care_ii_pun_intrebari_incomode_lui_Viktor_Orban