Cele 10 porunci, in interpretarea lui Augustin Zegrean, presedintele CCR: „Cine o fi tatal tau, daca tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat?” [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a tinut vinerea trecuta un discurs la Templul evreiesc Coral, din Bucuresti, cu ocazia sarbatorii Shavuot, in care a vorbit despre cum au evoluat in timp cele 10 porunci si raportarea la ele, dat fiind ca tema reuniunii era „Decalogul – fundament al justitiei”

. Shavuot este sarbatoarea evreiasca de celebrare a momentului cand Dumnezeu i-a dat lui Moise cele 10 porunci, pe muntele Sinai. La reuniune au participat si presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si Patriarhul Daniel.

Cand i-a venit randul sa isi tina discursul, judecatorul Augustin Zegrean a vorbit pe rand despre cele 10 porunci si cum se raporteaza ele la provocarile zilelor noastre.

„Cele 10 porunci, Decalogul, reprezinta prima mare incercare de legiferare a omenirii. In decursul vremii, sigur ca ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici in ziua de astazi. „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant”. Aici am sa ma refer la vremurile noastre. Cine o fi tatal tau, cand fecundarea este facuta in vitro, cine o fi mama ta, cand ai fost purtat in pantece de o mama surogat? Dar daca tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat? Dar daca mama ta este o femeie si tatal tau este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu stiu pe cine va trebui sa cinstim”, sunt cuvintele lui Augustin Zegrean, asa cum reies ele dintr-un montaj realizat de Antena 3.

„Sa nu fii desfranat, cea de-a saptea porunca. Pai, in ziua de astazi, domnul Zgonea, statele se forteaza sa adopte legi ale desfranarii. Pentru ca se vorbeste tot mai des despre legea prostitutiei, sigur ca se si practica, si atunci intreb cum ramane cu aceasta a saptea porunca, sa nu fii desfranat? Cand statele legifereaza casatoria libera intre persoane de acelasi sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ti alege orientarea sexuala, cum ramane cu aceasta porunca?”, a mai spus Augustin Zegrean, in discursul sau.

Zegrean: „Erau niste intrebari. Am luat fiecare dintre cele 10 porunci si am spus cateva cuvinte despre fiecare”

Augustin Zegrean a explicat pentru gandul ca discursul sau este trunchiat in montajul realizat de televiziune si ca el a luat fiecare dintre cele 10 porunci si a vorbit cate putin despre fiecare, ridicand niste intrebari.

„Eu am pus niste intrebari. Vorbeam despre cele 10 porunci si evolutia lor in timp. Nu mi-am spus parerea despre gay sau casatoriile intre gay, nu am spus ca sunt impotriva lor si nici nu am facut vreo legatura cu faptul ca ei au avut defilarea aceea. Nu am nimic cu persoanele gay, sa faca ce vor”, spune Augustin Zegrean pentru gandul.

„Am vorbit si despre porunca sa nu ucizi, am spus ca incepand de la Cain si Abel, oamenii se omoara intre ei. Asta nu s-a aratat. Sa nu fii desfranat – am spus cum mai respecti porunca aceasta, cand se da o lege care legalizeaza prostitutia? Cinsteste-ti tatal – care este tatal cand tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat? Era o intrebare, pe cine trebuie sa cinstesc?”, a mai explicat Zegrean pentru gandul.

Citeste si Augustin Zegrean despre hotararea Senatului in cazul Sova: "Constitutia spune ca deciziile Curtii sunt obligatorii de la data publicarii. Mai mult decat atat ce vreti sa va spun?" Citeste si Cainele presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a castigat un titlu de frumusete Citeste si Presedintele CCR Augustin Zegrean candideaza la Curtea de Justitie a UE
Publicat de : ---
Data publicrii: 27 Mai 2015 - 05:10
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47166&titlu=Cele_10_porunci__in_interpretarea_lui_Augustin_Zegrean__presedintele_CCR__aCine_o_fi_tatal_tau__daca_tatal_tau_este_un_barbat_si_mama_ta_este_tot_un_barbat?a