Cancescu a castigat procesul cu ANI privind incompatibilitatea

     Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a castigat procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate, obtinand in mod definitiv anularea raportului prin care inspectorii ANI l-au declarat incompatibil

.
     Decizia a fost luata, ieri, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au respins recursul ANI. Mai exact, inspectorii de integritate contestasera decizia Curtii de Apel Brasov, din 18 martie 2014, instanta care a anulat raportul ANI, conform caruia Aristotel Cancescu s-a aflat in stare de incompatibilitate pentru ca a detinut simultan si sefia Consiliului Judetean, si calitatea de actionar la SC Apa Canal Sibiu. Sentinta judecatorilor de la instanta suprema este definitiva.
     Intr-un comunicat de presa, din aprilie 2013, ANI preciza ca, in urma evaluarilor, s-a constatat ca Aristotel Cancescu s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu data de 29 mai 2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov, cat si calitatea de reprezentant al Judetului Brasov in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu, "incalcand astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare".
     Aflat in arest la domiciliu, Aristotel Cancescu a fost trimis in judecata, in 17 decembrie 2014, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, el fiind acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.
     In acelasi dosar sunt judecati, in stare de libertate, fostul deputat PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
     Procurorii i-au trimis in judecata si pe Maria Gheorghies, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov la data faptelor, pentru abuz in serviciu si instigare la tentativa la abuz in serviciu. Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu si cumparare de influenta, Bogdan Aurelian Rusu, director al SC Canaris SRL la data faptelor, este acuzat de spalare a banilor, tot pentru aceeasi acuzatie fiind trimisa in judecata si firma Canaris.   
Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2015 - 05:39
 

Link știre