Fiul lui Ponta, Andrei, a venit la Guvern, cu un skateboard in mana [1]

Andrei Ponta a intrat in cladire avand in mana un skateboard

.

Premierul Victor Ponta s-a intors in Romania si a mers, miercuri dimineata, la Guvern, el putand fi vazut intrand, in carje, in Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului. El a fost intampinat la intrare, pe scarile Palatului Victoria, de catre premierul interimar Gabriel Oprea si liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb.

Imbracat cu camasa si cravata si urcand schiopatand scarile, cu ajutorul a doua carje, Ponta a putut fi observat cu o mica barba, mustata si perciuni.

El i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca, incepand de joi, sa isi reia atributiile de premier.

Citeste si: Victor Ponta s-a intors in Romania si a mers la Guvern. Isi reia de joi atributiile de premier - FOTO

Astfel, intr-o adresa transmisa, miercuri, Administratiei Prezidentiale, Victor Ponta ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa ia act de reluarea activitatii sale la Guvern, ”avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru”.

Adresa transmisa Presedintiei este datata 8 iulie si este semnata atat de Victor Ponta, cat si de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar.

Surse oficiale afirma ca premierul a venit la Palatul Victoria de acasa, dupa ce a ajuns, marti seara, in Bucuresti.

La ora 12.00 este programata sedinta de guvern, Executivul anuntand marti ca aceasta va fi condusa de premierul interimar Gabriel Oprea.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.

Miercuri, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX ca Ponta intentioneaza sa participe, in 11 iulie, la deschiderea punctului de frontiera Nadlac (Romania)-Csanadpalot (Ungaria), dar prezenta sa la eveniment este conditionata de acordul medicilor care il vor examina din nou.

In 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, ca va reveni in tara, "pe picioare, nu in scaun cu rotile sau carje", in maximum doua saptamani, interval in care medicii i-au transmis ca nu poate pune piciorul jos.

In aceasta perioada de absenta a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluata interimar de Rovana Plumb, in timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

In 15 iunie, in ziua in care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat sa se prezinte in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat, dupa ce cu zece zile inainte fusese anuntat ca este urmarit penal pentru trei infractiuni, in dosarul lui Dan Sova.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, in 5 iunie, ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputatilor sa avizeze urmarirea penala pe numele premierului si pentru conflict de interese, insa solicitarea a fost respinsa de catre deputati, in 8 iunie.

In 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma ca in prima zi in care va veni in tara va merge si la DNA pentru o noua audiere in dosarul aflat in faza de urmarire penala, spunand ca este posibil ca procurorul sa decida inclusiv control judiciar.

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 09 Iul 2015 - 05:00
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48296&titlu=Fiul_lui_Ponta__Andrei__a_venit_la_Guvern__cu_un_skateboard_in_mana