Ce structura ar avea noua conducere a postului public [1]

Televiziunea Romana a lansat in dezbatere publica o propunere de proiect legislativ pentru organizarea si functionarea serviciului public de televiziune

. Se primesc observatii pana pe 30 septembrie.

Cine ar inlocui actualul CA

Proiectul prevede reorganizarea distincta a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) intr-o noua entitate: Serviciul Public de Televiziune (SPTv), plasat sub autoritatea unui Consiliu de Supraveghere a Misiunii Publice (CSMP). Acest consiliu ar urma sa fie format din 13 membri, care ar urma sa fie propusi de:

Senat: 1 membru Camera Deputatilor: 1 membru Presedintia Romaniei: 1 membru Guvernul: 1 membru Academia Romana: 1 membru Banca Nationala: 1 membru Conventia Organizatiilor de Media: 1 membru Uniunea Scriitorilor (USR): 1 membru Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor (UCMR): 1 membru Uniunea Cineastilor (UCIN): 1 membru Uniunea Teatrala (UNITER): 1 membru Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor (UCIMR): 1 membru Asociatia Profesionistilor de Televiziune: 1 membru.

Conducerea executiva a SPTv urmeaza sa fie asigurata de un Director General Executiv, numit de CSMP in urma unui concurs.

Unde s-a duce banii de la buget

Conform proiectului, taxa de televiziune ar urma sa fie indexata potrivit coeficientului de inflatie, conform datelor oferite de INS. Proiectul prevede si destinatia banilor obtinuti de la buget:

acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare pentru achizitionarea unor echipamente si piese de schimb radio si televiziune si pentru alte materiale consumabile, necesare desfasurarii activitatilor specifice pentru plata integrala a drepturilor de utilizare a statiilor de emisie, a radioreleelor si a circuitelor video si fonice, apartinand agentilor economici din sistemul comunicatiilor pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes national pentru achitarea cotizatiilor cuvenite organizatiilor guvernamentale internationale;

TVR asteapta observatii pana pe 30 septembrie

Ce spune actualul PDG al TVR, Stelian Tanase, referitor la necesitatea acestei noi legi.

„Criza profunda prin care televiziunea publica trece de mai multi ani trebuie sa inceteze. Institutia are nevoie de o schimbare fundamentala a paradigmei legislative si vad in aceasta propunere o solutie pe termen lung. Am trimis comisiilor parlamentare documentul ca punct de plecare pentru adoptarea unei noi legi a televiziunii publice”.

Conducerea TVR a lansat ante-proiectul in dezbatere publica si asteapta observatii de la persoane din toate domeniile, inclusiv de la telespectatori. Observatiile pot fi trimise la adresa de e-mail lege@tvr.ro pana la 30 septembrie 2015.


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Iul 2015 - 05:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48307&titlu=Ce_structura_ar_avea_noua_conducere_a_postului_public