Fostul deputat Mihai Banu, retinut de DNA. Fiul lui, sub control judiciar [1]

Autor: Cristina Stefan

Zi grea pentru fostul deputat bacauan Mihai Banu, dar si pentru un alt membru al familiei sale, nimeni altul decat fiul acestuia

. Ambii au intrat in vizorul DNA: cel dintai fiind retinut pentru 24 de ore, iar fiul sau plasat sub control judiciar pentru urmatoarele doua luni.

 

Asadar, in timp ce fostul parlamentar a fost retinut pentru 24 de ore, joi la amiaza, de catre procurorii anticoruptie bacauani, care il suspecteaza de trafic de influenta, baiatul acestuia, Lucian, a aflat ca reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus plasarea sa sub control judiciar, pentru urmatoarele 60 de zile, mai exact pana pe 6 septembrie, simultan cu punerea in miscare a actiunii penale, pentru complicitate la trafic de influenta.

Faptele de care este suspectat Mihai Banu (64 de ani) ar data, sustin procurorii, din intervalul 2010-2012, cand cel dintai era membru al Camerei inferioare a Parlamentului (precizam ca Mihai Banu a fost membru al Camerei Deputatilor incepand cu anul 2008 si pana in 2012-n.r).

Mai exact, procurorii noteaza, in ordonanta de retinere, faptul ca Mihai Banu “a pretins si primit, in mai multe transe, de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca in calitate de deputat sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

Reprezentantii DNA mentioneaza ca suma respectiva “era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale”.

Fostul deputat Banu urmeaza sa fie prezentat magistratilor Curtii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In tot acest timp, fiul sau a fost informat ca are de respectat o serie de obligatii, pe perioada in care se afla sub control judiciar, printre care aceea de a se prezenta, periodic, la politie, in conformitate cu programul de supraveghere stabilit de catre oamenii legii, dar si aceea de a nu parasi Romania fara acordul autoritatilor competente. Nu in ultimul rand, tanarul nu are voie sa se apropie de anumite persoane, ca urmare sa ia legatura cu ei- direct sau indirect, numele acestora fiindu-i comunicate celui dintai.

sursa foto: cdep.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 10 Iul 2015 - 05:11
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48309&titlu=Fostul_deputat_Mihai_Banu__retinut_de_DNA__Fiul_lui__sub_control_judiciar