VIDEO. Cum a ajuns salutul NAZIST in Parlamentul European [1]

Un eurodeputat polonez de extremă dreapta, Janusz Korwin-Mikke, a efectuat salutul nazist in sediul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de introducerea unui bilet de tren unic in Europa, relatează Mediafax

.

Ministrul polonez de Externe Grzegorz Schetyna a prezentat joi scuze Europei, Parlamentului European şi alegătorilor lui Janusz Korwin-Mikke pentru comentariile acestuia, potrivit postului Radio Polonia. 

"Ein reich, ein volk, ein ticket", a scandat Janusz Korwin-Mikke marţi in Parlamentul Janusz Korwin-Mikke, potrivit site-ului ziarului francez L"express. El işi exprima astfel opoziţia faţă de crearea unui bilet unic de călătorie pe teritoriul tuturor statelor membre al Uniunii Europene (UE).

Sloganul face o trimitere clară la sloganul Germaniei naziste "Ein reich, ein volk, ein Fürher" (un popor, un stat, un şef), notează ziarul.

După ce a pronunţat aceste cuvinte, Janusz Korwin-Mikke a efectuat salutul nazist, provocand proteste in plen.

"Mereu diversitate, mereu se spune că Parlamentul apără diversitatea. Dar de fiecare dată cand votăm este pentru unificare. Noi nu suntem pentru diversitate, ci pentru unificare. De această dată este «ein reich, ein volk, ein ticket». Mulţumesc mult", a declarat el marţi, pe 7 iulie, intr-o alocuţiune de 20 de secunde.

Deputatul european polonez, in varstă de 72 de ani, care pare să acuze in mod implicit UE că se comportă ca regimul hitlerist, este liderul istoric al Congresului Noii Drepte, cunoscut pentru luările sale de poziţie extreme.

De exemplu, Korwin-Mikke se opune dreptului de vot al femeilor, pe care le consideră "intermediare intre copii şi bărbaţi". Tot el i-a indemnat pe evrei să se intoarcă in ghetourile poloneze, scrie ziarul francez La Dépêche.

 

Pana la 80% reducere la beletristica comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 10 Iul 2015 - 05:11
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48331&titlu=VIDEO__Cum_a_ajuns_salutul_NAZIST_in_Parlamentul_European