Institutiile de invatamant, obligate sa pastreze tezele de doctorat intr-un registru electronic national [1]

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, a depus joi la Parlament un proiect care prevede ca fiecare institutie de invatamant superior sa fie obligata sa depuna la Biblioteca Nationala, in format electronic, toate tezele de doctorat, de masterat si de licenta, precum si analizele stiintifice realizate in cadrul facultatilor si al institutelor de cercetare

. Proiectul a fost semnat de 65 de parlamentari.

Tezele de doctorat, pastrate intr-un registru electronic national

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, propune ca fiecare institutie de invatamant superior sa fie obligata sa depuna la Biblioteca Nationala, in format electronic, toate tezele de doctorat, de masterat si de licenta, precum si analizele stiintifice realizate in cadrul facultatilor si al institutelor de cercetare.

Lucrarile vor fi incluse intr-un Registru Electronic National al Lucrarilor Stiintifice, administrat de Biblioteca Nationala. Institutia nu va avea voie sa perceapa taxe pentru depozitarea si procesarea lucrarilor.

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, a declarat ca doreste ca tinerii sa aiba acces gratuit la studierea lucrarilor. Proiectul, depus joi la Parlament, a fost semnat de 65 de parlamentari. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut mai intai de Senat, iar votul final il vor avea deputatii.

Vezi si: Guvernul, decizie importanta in privinta cadrelor universitare fara doctorat


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Oct 2015 - 05:47
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49667&titlu=Institutiile_de_invatamant__obligate_sa_pastreze_tezele_de_doctorat_intr_un_registru_electronic_national