Surse: "Dragnea si-a bagat coada in alegerile pentru ANRE"

     Alegerea celor trei membri lipsa din Comitetul de Reglementare al ANRE (reglementatorul pietei noastre de energie) a ajuns iar in impas, dupa ce Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, s-a sucit si nu mai sprijina optiunea lui Victor Ponta, sustin surse parlamentare

. ANRE ia decizii importante pentru piata de electricitate si de gaze, stabileste tarife reglementate si controleaza venituri de miliarde de euro ale companiilor energetice.
     Audierile celor 15 candidati pe posturile vacante din institutie au fost finalizate saptamana trecuta, dupa ce liberalii si-au disputat favoritii.
     Sursele citate afirma: "Deputatul Rodin Traicu a fost sustinut de premierul Victor Ponta pentru ocuparea pozitiei de vicepresedinte ANRE. PSD il mai sustine si pe Mihai Albulescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, ca simplu membru in Comitetul de Reglementare, dar acum Liviu Dragnea vrea sa-si impuna punctul de vedere si sa il propuna pe Albulescu vicepresedinte".
     In aceste conditii, raportul final al comisiilor de Industrie si Economie din Camera Deputatilor si, respectiv, din Senat este asteptat abia saptamana viitoare, dupa alegerile din PSD, unde Liviu Dragnea este unicul candidat la sefia partidului.
     Liberalii il sustin in continuare, conform surselor noastre, pe Claudiu Florin Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba si un apropiat al lui Teodor Atanasiu, drept candidat pentru postul de membru in Consiliul de Reglementare al ANRE.
     Alesul liberalilor, care a starnit controverse pentru ca nu are o cariera indelungata in energie, a venit la audieri cu un CV refacut si completat cu toate functiile pe care le-a ocupat in domeniu. Domnia sa a subliniat: "Am lucrat doi ani in ANRGN - institutia care se ocupa de reglementarea sectorului de gaze, dar am fost si presedinte al CA Electrica Serv timp de doi ani si la E.ON Gaz Distributie. Am cinci ani de experienta ca secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor".
     Intrebarile foarte tehnice l-au incuiat, dar i s-a dat ocazia sa-si prezinte viziunea. Domnul Roman considera ca trebuie intarita functia de control a ANRE, care trebuie sa se intoarca acum cu fata spre consumatori. Domnia sa cunostea mai bine situatia reclamatiilor si plangerilor depuse de consumatori la ANRE si a subliniat ca legislatia trebuie sa fie mult mai clara.   
Publicat de : ---
Data publicării: 07 Oct 2015 - 05:15
 

Link știre