Guvernul lui Alexis Tsipras a primit votul de incredere din partea Parlamentului [1]

Noul Guvern al Greciei a primit, miercuri, votul de incredere din partea Parlamentului de la Atena

. Votul a fost rezultatul a trei zile de dezbateri in cadrul carora guvernul si-a prezentat programul sau, dupa ce a castigat alegerile in Septembrie.

Alexis Tsipras a primit votul de incredere par

Coalitia de guvernare este formata din partidul Syriza, al premierului Alexis Tsipras si partenerul sau mai mic, Grecii Independenti, o formatiune nationalista.

Cele doua formatiuni detin impreuna 155 de locuri in noul Parlament de la Atena, din totalul de 300. In cadrul votului, 144 de deputati au votat impotriva, iar un deputat nu a fost prezent, potrivit wsj.com.

Citeste si Premierul Alexis Tsipras cere reducerea datoriei Greciei

In urma votului de incredere al Parlamentului, Guvernul grec va trebui sa implementeze noi masuri de austeritate, prevazute in cel de-al treilea acord de finantare internationala, problema seriasa si deloc pe placul grecilor. Insa Guvernul Tsipras a promis ca va respecta angajamentele fata de creditorii sai internationali.

Votul parlamentar este o procedura normala pentru validarea unui nou guvern. "Mandatul de 4 ani al Guvernului va fi mandatul care va scoate tara din criza, iar Grecia va avea crestere economica, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta", a declarat premierul Tsipras, citat de Wall Street Journal.


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Oct 2015 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49768&titlu=Guvernul_lui_Alexis_Tsipras_a_primit_votul_de_incredere_din_partea_Parlamentului