PRIMA REACTIE a Elenei Udrea dupa ce DNA a cerut din nou arestarea ei VIDEO [1]

Procurorii DNA cer retinerea si arestarea Elenei Udrea, intr-un nou dosar in care este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii

. Elena Udrea a reactionat, la Romania TV, la scurt timp de la anuntul DNA, spunand ca ar fi fost "socata" daca nu ar fi stiut ca "s-a dat ordin" sa se caute orice pentru a fi arestata din nou.

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-10/4698594a1b67c6dbf71bb40db4174fe6_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-10/4698594a1b67c6dbf71bb40db4174fe6.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

DNA cere ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un dosar in care fostul ministru este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

"Daca nu as fi stiut inca din vara ca doamna procuror Moraru a spus explicit ca i s-a dat ordin sa caute orice ca sa ma aresteze din nou, as fi fost socata. Stiind lucrul acesta, pe care le-a spus si in plangerea catre CSM, nu ma mir ca exista aceasta cerere de la DNA pe numele meu. Toata vara au fost chemati, pe diverse spete, pentru a mi se crea un nou dosar penal si a se cere din nou arestarea mea.

Stiam lucrul acesta. Sunt oameni din zona serviciilor de informatii, de la DNA care mi-au spus ca este ordin de la domana Kovesi sa se faca un nou dosar Elenei Udrea. Cum va explicati ca doamna Kovesi vine si spune ca sunt 7000 de dosare la DNA, dar noi avem, in doar cateva luni, a treia arestare a Elenei Udrea. Inteleg ca s-a dedicat un departament intreg la DNA pentru a gasi ceva impotriva Eleneu Udrea. Aceasta nu este justitie. Sa iei un om sa-l haituiesti, sa aduci oameni din arest si sa-i ameninti, ori spun ceva de Udrea, ori raman arestati

Nu stiu ce speta este aceasta. Inteleg ca este o speta cu o vila de la mare. Vilele din patrimoniul Ministerului erau, de fapt, niste ruine pe litoral, care au fost vandute si cred ca a fost o decizie buna", a spus Elena Udrea, marti,  la Romania TV.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: "A solicitat vanzarea activului „Vila Sabarel" din Eforie Sud (achizitionata cu suma de 56.425 euro), prin metoda negocierii directe si cu recunoasterea unor investitii in cuantum de aproximativ 7.284 euro ce nu fusesera realizate, catre SC Romlit Spectrum SRL - o societate controlata de o persoana din anturajul sau, societate pe care a creditat-o prin intermediul unei rude, pentru achitarea sus mentionate, fara a declara imprumutul acordat societatii sau cumpararea activului prin interpusi".

Elena Udrea a declarat ca isi aminteste de acea vila. "Imi amintesc speta. Vila a fost vanduta unei firme private. A fost vanduta de o firma a ministerului Turismului, in 2009. Ca sa intelegeti, acest caz a pornit de la un denunt al doamnei Topoliceanu, care spune ca a luat niste bani de la firmele de la CNI, dar banii erau pentru Elena Udrea. Vila a fost vanduta ca activ.", a mai spus aceasta.

De asemenea, procurorii DNA o acuza pe Elena Udrea de trafic de influenta. Un om de afaceri sustine ca Elena Udrea ar fi pretins cinci milioane de dolari pentru a face trafic de influenta la Hidroelectrica si la Ministerul Economiei.

"Cunosc speta. Persoana despre care se vorbeste se numeste Buzaianu. Ar fi absurd ca eu sa fi facut trafic de influenta pentru Buzaianu. Este prima data cand aud ca se face o acuzatie impotriva mea pe acest subiect. Nu m-a intrebat nimeni despre subiectul aceasta. Cu siguranta ca este tot un denunt al Anei Maria Topoliceanu si in aceasta speta. Exclus ca eu sa fi luat bani pentru trafic de influenta. Nu cinci milioane de dolari, nici macar un dolar sau nu euro nu au ajuns la Elena Udrea. Nici nu am vorbit cu nimeni din minister ca omul de afaceri sa isi primeasca banii. Nu neg ca am informatii ca s-ar fi dat bani. Banii i-a folosit Ana Maria Topoliceanu", a mai explicat Udrea.

Aceasta este convinsa ca noul dosar facut pe numele ei face parte dintr-o ampla actiune a DNA, care lucreaza la arestarea sa. "Este foarte posibil sa ma intorc in spatele gratiilor. Faptul ca se incearca, de asta vara, gasisrea unor acuzatii ca sa pot sa fiu arestata din nou este proba ca exista o actiune organizata a DNA impotriva mea. Mai putin a DNA, ci a lui Kovesi si Coldea", a mai precizat Elena Udrea.

Potrivit unor surse judiciare, in noul dosar al Elenei Udrea sunt implicati Bogdan Buzaianu, fondatorul Energy Holding, cunoscut ca unul dintre "baietii destepti" din energie, cel care avea contractul cu Hidroelectrica, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, si Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei. 

Procurorii DNA cer, din nou, arestarea Elenei Udrea. Fostul ministru este acuzat, intr-un nou dosar de luare de mita, trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare, spalare de bani si fals in declaratii de avere. Daca solicitarea DNA va fi votata de Camera Deputatilor, Elena Udrea ar ajunge pentru a treia oara in arest preventiv.


Publicat de : ---
Data publicrii: 21 Oct 2015 - 05:41
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50014&titlu=PRIMA_REACTIE_a_Elenei_Udrea_dupa_ce_DNA_a_cerut_din_nou_arestarea_ei_VIDEO