Bursa de Valori Bucuresti este "foarte feminina" - "tinerica si subtirica", dar si "aroganta si vanitoasa", este de parere Sebastian Vladescu, fost ministru de finante si presedintele Consiliului de Administratie de la Romcab
. Printre altele, domnia sa a precizat, ieri, in cadrul Conferintei "Viitorul Pietei de Capital romanesti", organizata de ziarul BURSA, ca piata de capital este vazuta de unii investitori ca o "serparie veninoasa". Una dintre barierele BVB care ii impiedica pe antreprenori sa investeasca este increderea, considera domnul Vladescu, opinand ca antreprenorii nu au incredere in piata de capital. Domnia sa a remarcat lipsa reprezentantilor Bursei de Valori de la Conferinta Bursa de ieri, considerand ca BVB are o bila neagra in fata investitorilor pentru ca nu a fost prezenta la eveniment: "Faptul ca Bursa de Valori nu participa la un eveniment al unui organ de presa care nu ii este prieten, sa spun asa, dar care nu este impotriva pietei de capital, este o eroare si este graitor pentru noi, investitorii". BVB trebuie sa se schimbe si sa recastige increderea antreprenorilor daca doreste sa aiba companii care sa se listeze, arata Sebastian Vladescu. Seful Romcab a precizat ca societatea pe care o conduce a trecut peste aceasta bariera si ca intentioneaza sa abordeze piata de capital, pentru ca are nevoie de finantare, adaugand: "Romcab are de-a face cu bancile si vrem sa scapam de acest lucru. Avem nevoie de finantare, avem nevoie de piata de capital. Daca ea nu vine catre noi, atunci vom veni noi cu propuneri in acest domeniu - cu propuneri de emisiuni de obligatiuni, de majorari de capital etc. Vom veni catre piata de capital indiferent de piedicile pe care aceasta ni le va pune in incursiunea noastra". Potrivit lui Sebastian Vladescu, Romcab va inregistra, in acest an, o cifra de afaceri de circa 170-180 milioane euro, avand capacitatea sa ajunga la jumatate de miliard de euro, in urmatorii doi-trei ani, dupa ce a crescut de 15 ori, in patru ani. Domnul Vladescu a atras atentia investitorilor de pe bursa ca nu este nicio diferenta intre ei si antreprenorii "din lumea reala", toti investitorii, indiferent de domeniu, trebuind sa fie taxati si, mai mult decat atat, sa fie taxati in mod egal. "Renuntati la ideea ca un investitor in piata de capital este mai bun decat un investitor din orice alta piata!", le-a spus Sebastian Vladescu antreprenorilor din sala. Domnia sa si-a aratat speranta ca, in cativa ani, in loc de patru companii care s-au mutat pe piata reglementata a BVB din cele cateva mii delistate de pe Rasdaq, sa avem cateva zeci de mii de societati listate, subliniind ca, deocamdata, suntem departe de acest moment.
link: MIRCEA URSACHE, ASF: "Viitorul bursei noastre de valori este in piata unica europeana de capital" link: ALIN DUHNEA, CITIBANK ROMÂNIA: "Lichiditatea scazuta a BVB deriva si din comisioanele mari de tranzactionare" link: AURELIA CRISTEA, DEPUTAT PSD: "Pragul la SIF-uri va fi luat in discutie anul viitor" link: DAN PAUL, ASOCIAȚIA BROKERILOR: "Dezvoltarea pietei de capital, impiedicata de abuzul de putere al directorului general BVB" link: CRISTIAN DUȚESCU, OPPC: "Piata de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major" link: AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "BVB este intr-o stare de lesin" link: IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014: "Sa identificam cele mai potrivite forme normative pentru solutionarea disfunctionalitatilor" link: ADRIAN VASCU, ANEVAR: "ONRC, ASF si ANEVAR nu s-au corelat in evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq" link: REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA sI MEMBRU OPPC: "Nu exista o viziune unitara privind dezvoltarea pietei noastre de capital"
Publicat de
:
---
Data publicării: 21 Oct 2015 - 05:41
| |
|