"ONRC, ASF si ANEVAR nu s-au corelat in evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"

     Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Autoritatea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR) nu si-au corelat atributiile pe care le-au avut in procesul de evaluare a companiilor care se delisteaza de pe Rasdaq, potrivit lui Adrian Vascu, presedintele ANEVAR

.
     Domnia sa a reclamat faptul ca ONRC nu i-a anuntat pe evaluatorii numiti de Oficiu pentru evaluarea unor societati, acestia neputand sa finalizeze rapoartele in perioada contractuala de 30 de zile, subliniind: "Au fost foarte multe situatii in care evaluatorii nu au fost anuntati de ONRC ca au fost numiti sa faca evaluarea. Daca ai fost numit si nu te-a contactat nimeni, care este obligatia ta sa termini raportul de evaluare in termenul de 30 de zile? Niciuna. (...) Nu a fost deloc simplu sa evaluam companiile de pe Rasdaq. Desi noi am lucrat cat de bine ne-am priceput cu ASF, am incercat sa le dam rapoartele la timp, (...) si nu a fost deloc simplu sa evaluam aceste companii (...), modul in care s-au corelat cele trei institutii ramane o problema. (...)Daca emitentul nu furnizeaza la timp informatiile catre evaluatori, acestia nu pot termina la timp. (...) Nu poti reprosa unui dentist ca nu a scos dintii pacientului daca pacientul tine gura inchisa, daca sta cu gura inclestata. Nu poti sa-i reprosezi ca nu si-a terminat operatia la timp".
     Adrian Vascu a anuntat ca urmeaza sa investigheze daca evaluatorii au facut greseli in realizarea rapoartelor de evaluare si ca va lua masurile necesare, in functie de rezultatele investigatiei.
     "Dreptul la contestatie l-a avut toata lumea. Multi au fost nemultumiti de pret, dar mecanismul a fost functional", a mai spus seful ANEVAR.
     In opinia domnului Vascu, daca doua rapoarte sunt realizate concomitent si fac referire la acelasi obiectiv, nu este firesc ca valorile pe care acestea le arata sa fie fundamental diferite.
     Domnia sa a conchis: "Suntem la un final de drum din care am invatat ca, daca elementele comune dintre institutiile implicate intr-o astfel de situatie sunt gandite si ca mecanism functional, atunci cu siguranta ca podurile pe care incepem sa le construim de pe cele trei maluri se vor intalni intr-un loc si vom avea o autostrada functionala, nu trei poduri, care fiecare functioneaza pe drumul sau". 

 link: SEBASTIAN VLĂDESCU, ROMCAB: "Bursa de Valori este tinerica si subtirica, dar si aroganta si vanitoasa"

 link: MIRCEA URSACHE, ASF: "Viitorul bursei noastre de valori este in piata unica europeana de capital"< link3 >
 link: ALIN DUHNEA, CITIBANK ROMÂNIA: "Lichiditatea scazuta a BVB deriva si din comisioanele mari de tranzactionare"

 link: AURELIA CRISTEA, DEPUTAT PSD: "Pragul la SIF-uri va fi luat in discutie anul viitor"

 link: DAN PAUL, ASOCIAȚIA BROKERILOR: "Dezvoltarea pietei de capital, impiedicata de abuzul de putere al directorului general BVB"

 link: CRISTIAN DUȚESCU, OPPC: "Piata de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major"

 link: AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "BVB este intr-o stare de lesin"

 link: IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014: "Sa identificam cele mai potrivite forme normative pentru solutionarea disfunctionalitatilor"

 link: REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA sI MEMBRU OPPC: "Nu exista o viziune unitara privind dezvoltarea pietei noastre de capital"
 
Publicat de : ---
Data publicării: 21 Oct 2015 - 05:41
 

Link știre