Traian Basescu, la Madrid: Fostul presedinte, intalniri cu romanii din Spania si cu lideri europeni [1]

Fostul presedinte Traian Basescu se afla zilele acestea la Madrid, in Spania

. Basescu a avut mai multe intrevederi cu lideri europeni si s-a intalnit cu membri ai comunitatii romanesti din Spania.

Fostul presedinte Traian Basescu a participat, miercuri, la lucrarile Congresului PPE, unde a avut intalniri cu mai multi demnitari, printre care si comisarul European pentru Migratie, Afaceri Interne si Cetatenie, Dimitris Avramopoulos.

"Discutie aprofundata cu Dimitris Avramopoulos, Comisarul European pentru Migratie, cu privire la migratia prezenta si viitoare, precum si la solutii prezente si viitoare. Printre altele, am sustinut ca alocarea de cote ( n.r. - obligatorii pentru refugiati) stimuleaza migratia, nu o diminueaza”, a scris Traian Basescu pe Facebook. 

Fostul presedinte a avut discutii si cu Antonio Lopez-Isturiz, Secretar General PPE si deputat in Parlamentul European, dar si cu Jacek Saryusz-Wolski, Vicepresedinte PPE, membru al Parlamentului European, vicelider al Grupului PPE. Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Madrid continua si joi.

Traian Basescu s-a intalnit totodata la Madrid cu membrii comunitatii romanesti. Primirea de care a avut parte a fost organizata in pur stil romanesc: doua persoane imbracate in costume populare l-au intampinat pe politician cu paine si sare. Fostul sef de stat a publicat pe contul sau de Facebook mai multe fotografii de la intalnirea cu reprezentantii romanilor din Spania.

Joi, Traian Basescu s-a intalnit cu Joseph Daul, Presedintele Partidului Popular European.

"Principalele subiecte discutate: 1. Situatia migrantilor si solutii pentru diminuarea si eliminarea fenomenului si a factorilor de risc; 2. Situatia din Republica Moldova si solutii; 3. Necesitatea reformarii spatiului Schengen", a scris Basescu pe Facebook. 

Fostul presedinte a avut o intrevedere si cu Johannnes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinatate si Negocieri pentru Extindere, cu care a discutat despre necesitatea unei perspective pentru Republica Moldova si problema migratiei.


Publicat de : ---
Data publicrii: 23 Oct 2015 - 05:41
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50120&titlu=Traian_Basescu__la_Madrid__Fostul_presedinte__intalniri_cu_romanii_din_Spania_si_cu_lideri_europeni