S-a intamplat in urma cu o luna, dar informatia a fost ascunsa pana acum: un alt politist din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, ranit intr-un accident rutier [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Desi accidentul a avut loc in 21 septembrie, acesta nu a fost facut public, insa date despre incident au fost comunicate presei pe surse, in urma decesului subinspectorului Bogdan Gigina

.

Potrivit sursele citate, accidentul s-a produs in dimineata zilei de 21 septembrie, la intersectia Piata Victoriei cu bulevardul Vasile Lascar. Politistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicleta in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acrosat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat in intersectie dupa ce nu a oprit la semnalul "stop" al agentului care dirija circulatia.

In urma impactului, Moraru a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde nu a ramas internat. Medicii au stabilit ca acesta a suferit o entorsa la glezna dreapta si o contuzie la pumnul stang, fiindu-i pusa o atela la picior, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

In urma accidentului, Dorel Moraru a avut nevoie de o luna de concediu medical.

In urma accidentului in care a fost implicat politistul Dorel Moraru, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.

Informatiile despre accidentului din 21 septembrie vin in urma accidentului in care si-a pierdut viata subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani), de la Brigada Rutiera a Capitalei, care a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda. Acesta a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa accident.

Desi politistul Bogdan Cosmin Gigina asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne.

Date despre misiunea pe care o executa Bogdan Gigina au fost aflate mai intai pe surse, iar joi Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".

"Politistul se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in municipiul Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta, a unei coloane oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic", a aratat Politia Capitalei.

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Politiei Rutiera asigura insotirea coloanelor oficiale doar in cazul sefului statului, presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor si primului ministrului.

Ministrii pot beneficia de insotire cu echipaje ale Politiei Rutiere doar "in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta", conform prevederilor legale.

Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, "de care demnitarul beneficia in conditiile legii", se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - Piata Presei Libere - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle Piata Victoriei - bulevardul Uranus - strada Stirbei Voda.

"Imediat dupa producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la fata locului si au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului-ajutor, politistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei. S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii Politiei Capitalei mai arata ca, la locul producerii accidentului, existau elemente de semnalizare a lucrarii, dar cu privire la modul in care erau amplasate, daca respectau sau nu normativele legale, urmeaza a se stabili pe parcursul anchetei aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Mentionam ca toate circumstantele producerii accidentului fac in prezent obiectul unui dosar penal, aflat in competenta procurorilor. Intregul colectiv al Politiei Capitalei este alaturi de familia colegului nostru, fiind profund indurerat de tragicul eveniment", mai spun reprezentantii Politiei Capitalei.

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Stirbei Voda spun insa ca masina in care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit dupa accident.

In cazul accidentului in urma caruia a murit politistul Bogdan Gigina, se fac cercetari intr-un dosar deschis de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care analizeaza in ancheta inclusiv faptul ca acesta era intr-un dispozitiv care il insotea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acest dosar a inceput urmarirea penala in rem, pentru fapta de ucidere din culpa. Dupa primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea sa stabileasca daca poate fi atrasa raspunderea penala "in personam", respectiv daca va fi dispusa inceperea urmaririi penale in cazul unor persoane.

Primaria Capitalei a aratat miercuri, intr-un raspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX, ca groapa de pe strada Stirbei Voda, in care a cazut politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei, a fost facuta in cadrul unei lucrari pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor naturale, solicitata de Distrigaz Sud Retele, care avea aviz de la Primaria Capitalei pana miercuri.

Lucrarea, inregistrata in 16 octombrie, trebuia sa fie executata in perioada 16-18 octombrie. Ulterior, in 19 octombrie, executia lucrarii de remediere a avariei la reteaua de distributie a gazelor naturale a fost prelungita pentru perioada 19-21 octombrie, a precizat sursa citata.

In aviz se precizeaza ca titularul lucrarii are obligatia sa comunice telefonic administratorului de drum al zonei afectate si RATB (in cazul avariilor care afecteaza zona caii de rulare) datele necesare identificarii avariei si sa predea, pe baza de proces-verbal, zona afectata, readusa la starea initiala.

"In cazul in care conditiile de mai sus nu vor fi respectate, prezentul aviz isi pierde valabilitatea, urmand ca cei care se fac responsabili de nerespectarea lor sa fie sanctionati conform prevederilor legale", se arata in document.

Miercuri, agentul sef adjunct de politie Bogdan Cosmin Gigina a fost avansat post-mortem in gradul de subinspector de politie de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la propunerea inspectorului general al Politiei Romane.

Bogdan Cosmin Gigina avea 28 de ani, era casatorit si lucra de opt ani in Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si Gorghiu cere explicatii in legatura cu moartea politistului si vrea demisia lui Oprea Citeste si Intrebarile la care NU au raspuns sefii Internelor in cazul politistului care a murit deschizandu-i coloana oficiala lui Oprea Citeste si Procurorii verifica daca politistul care a murit era in dispozitiv de insotire a ministrului Oprea
Publicat de : ---
Data publicării: 23 Oct 2015 - 05:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50136&titlu=S_a_intamplat_in_urma_cu_o_luna__dar_informatia_a_fost_ascunsa_pana_acum__un_alt_politist_din_coloana_oficiala_a_lui_Gabriel_Oprea__ranit__intr_un_accident_rutier