Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Deputatul Florin Popescu a fost ACHITAT. Care au fost acuza?iile impotriva lui

Publicat de: ---

romanialibera

Instanţa supremă a decis, joi, achitarea deputatului Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Județean Damboviţa, informează Mediafax .

Florin Popescu fusese acuzat de conflict de interese, pentru că in perioada in care a fost preşedintele CJ Damboviţa a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar. O altă acuzație a fost aceea de fals in declaraţiile de avere.

Potrivit deciziei Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Popescu a fost achitat pentru opt fapte de conflict de interese şi tot atatea fapte de fals in declaraţii, acuzaţii care i-au fost aduse de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori tot la instanţa supremă.

Deputatul Florin Popescu a fost trimis in judecată in iunie 2014, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august 2008 - noiembrie 2010, Florin Popescu, in calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Damboviţa, a semnat şapte acte adiţionale la un contract de lucrări incheiat intre CJ şi firma Procor, la care acesta, impreună cu tatăl şi fratele său, a fost acţionar pană in 14 iulie 2008, precum şi un contract de lucrări, incheiat cu aceeaşi societate comercială, realizand, in mod indirect, un folos material, atat pentru sine, cat şi pentru rudele sale.

"Astfel, a asigurat disponibil bănesc pentru societatea comercială anterior menţionată, necesar, intre altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatăl său (pentru perioada august 2008 - iunie 2009), in sumă de 10.383 lei şi, respectiv, pentru fratele său (pentru perioada august 2008 - mai 2010), in sumă de 3.537 lei. Totodată, a asigurat achitarea chiriei datorate societăţii comerciale «B.T.» SA (la care familia inculpatului era acţionar majoritar), in sumă de 44.859 lei/lună şi, pe de altă parte, a asigurat solvabilitatea SC «P.» (Procor, n.r.) SA in vederea achitării creditului contractat de această societate de la o bancă şi garantat de «B.T.» SA, intre altele, cu un bilet la ordin emis de companie şi avalizat de tatăl său", au scris procurorii in actul de sesizare a instanţei.

Descopera colectia de toamna de LaFemme comenteaza /* (c)


(533 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Deputatul Florin Popescu a fost ACHITAT. Care au fost acuza?iile impotriva lui | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64289402961731 seconds.