Udrea poate fi retinuta: "Pentru a constientiza ABUZUL, ar fi BINEVENIT sa port iar CATUSE" [1]

Fosta sefa PMP Elena Udrea poate fi chemata in orice moment la DNA pentru a fi audiata si retinuta dupa ce avizul Parlamentului privind retinerea ei a fost publicat in Monitorul Oficial

.

Elena Udrea in Plenul Camerei Deputatilor Foto: Romania TV

Avizele referitoare la hotararile Parlamentului privind incuviintarea urmaririi penale si a retinerii, dar si respingerea arestarii preventive in cazul fostului ministru Elena Udrea, au fost publicate joi in Monitorul Oficial, urmand ca aceasta sa fie citata pentru a se prezenta la DNA.

CITESTE SI: Traian Basescu, despre votul in cazul Elenei Udrea: Nu a fost o CONFUZIE. Majoritatii i s-a parut prea mult

Elena Udrea a declarat joi ca daca procurorii vor decide retinerea sa, acest lucru va fi o dovada ca este vorba despre un abuz care are si o componenta mediatica. "Astept sa se indeplineasca procedurile si, cu siguranta, ca o sa fiu citata. (...) Acest razboi pe care il port de opt luni are si forme care tintesc o buna imagine a celor care instrumenteaza cauzele impotriva mea. Este clar ca componenta mediatica este importanta pentru ei. Deci, avand in vedere ca sunt foarte preocupati de imagine, ma astept ca procurorii sa gandeasca pasul urmator tot din perspectiva imaginii. Pentru a constientiza abuzul din cazul meu, cred ca ar fi binevenit sa fiu retinuta si sa port din nou catuse. Ma astept ca, pe masura ce actiunile procurorilor vor deveni transparente in intentia lor de a o infunda pe Elena Udrea, oamenii sa perceapa abuzul. Daca atunci cand voi ajunge sa dau declaratii in fata procurorilor, vor decide sa ma retina, eu zic ca este inca un abuz care are si o componenta mediatica", a declarat Elena Udrea la B1 tv. "Cred ca acum este o lupta pur si simplu sa ma reduca la tacere. Sunt foarte putini cei care au curaj sa vorbeasca. (...) Oamenii acestia sunt cei care zece ani de zile au stat de aceeasi parte a baricadei cu mine. Macar din acest punct de vedere, oamenii au incredere ca ceea ce spun are la baza o realitate pe care o cunosc din experienta proprie. De aceea aceasta actiune continua, abuziva, a procurorilor, de a ma determina intr-un fel sa tac. Temerea nu este ca as putea sa vorbesc despre alti lideri politici. Nu. Problema este sa nu spun despre sistem si despre cei care doresc, prin forta catuselor, sa ia puterea din mana parlamentarilor si a clasei politice", a mai declarat fostul ministru.

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererea privind retinerea si a respins arestarea preventiva a deputatului Elena Udrea.  Incuviintarea retinerii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi "pentru" si 119 "impotriva". Deputatii au respins incuviintarea arestarii preventive, inregistrandu-se 115 voturi "pentru" si 105 "impotriva", in conditiile in care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputatilor prezenti. Ca urmare, in acest caz nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii.  Anterior, plenul Camerei Deputatilor aprobase cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" si 106 "impotriva", scrie Agerpres.

Citeste si: DNA a primit avizele Parlamentului in cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat inca la audieri

Cererile DNA au fost facute in cazul unui nou dosar privind perioade cand Elena Udrea era ministru, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).

 
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Oct 2015 - 05:36
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50346&titlu=Udrea_poate_fi_retinuta____Pentru_a_constientiza_ABUZUL__ar_fi_BINEVENIT_sa_port_iar_CATUSE__