Se intampla si la case mai mari: ancheta dupa ce un eurodeputat a votat in locul lui Marine Le Pen [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Evocand o "suspiciune de frauda", PPE a adresat aceasta cerere presedintelui PE Martin Schulz, a precizat intr-un mesaj postat pe Twitter liderul grupului PPE, deputatul german Manfred Weber

.

Le Pen a reactionat fata de izbucnirea acestui scandal afirmand, in mare, ca ea nu este responsabila de utilizarea cardului ei personal de vot in absenta ei de catre un tert si ca acesta din urma "ar trebui sa raspunda".

Numaratoarea electronica a voturilor, care poate fi consultata pe site-ul PE, atesta ca acest card de vot al lui Le Pen a fost folosit de cel putin opt ori in untervalul 14.15-14.18.

Potrivit unei surse parlamentare, deputati prezenti la momentul voturilor respective au spus ca un vecin al lui Marine Le Pen in hemiciclu a votat in locul ei. Potrivit acestei surse, acest deputat risca sa fie sanctionat, in cazul in care acuzatiile vor fi dovedite.

Intrebata in acest sens cateva ore mai tarziu, intr-o conferinta de presa, Le Pen a declarat ca nu este "deloc la curent" cu acest episod.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Oct 2015 - 05:36
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50356&titlu=Se_intampla_si_la_case_mai_mari__ancheta_dupa_ce_un_eurodeputat_a_votat_in_locul_lui_Marine_Le_Pen