Orban, despre cazul lui Oltean: PNL va vota la vedere in FAVOAREA unei eventuale cereri a Justitiei [1]

"Daca se va formula catre Parlament o cerere pentru inceperea urmaririi penale, retinerea, arestul preventiv (in cazul deputatului Ioan Oltean

.n.r. ), vom vota la vedere, asa cum am votat in toate cazurile, in favoarea cererii formulate de Justitie", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Ludovic Orban.

Orban a afirmat ca Statutul PNL prevede ca, in situatia in care impotriva unui membru PNL se dispune o masura preventiva, precum retinerea, arestul la domiciliu sau arest preventiv, in toata perioada in care respectiva persoana este sub incidenta uneia dintre aceste masuri, aceasta este suspendat de drept din calitatea de membru al PNL.

Prim-vicepresedintele liberal a mai spus ca masurile care se dispun impotriva membrilor PNL aflati in diferite faze ale cercetarii penale sunt rezultatul modificarilor statutare adoptate de Consiliul National PNL.

Cat priveste criteriile de integritate care au fost anuntare de conducerea PNL, Ludovic Orban a explicat ca aceste sunt pregatite de o comisie speciala, iar acestea sunt suplimentare fata de statut si vor trebui sa fie indeplinite de toti candidatii sustinuti de PNL in alegerile de anul viitor, potrivit mandatului primit de comisie.

Directia Nationala Anticoruptie arata joi, intr-un comunicat de presa, ca deputatul Ioan Oltean este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si trafic de influenta. Oltean a fost audiat la DNA timp de aproximativ trei ore si nu a facut declaratii legate de dosar.

Potrivit anchetatorilor, deputatul ar fi primit mita 600.000 de euro, intr-o biserica, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni sa fie aprobata in comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despagubiri.

Ioan Oltean este deputat din 1990, fiind membru al Frontului Salvarii Nationale la acea data. Ulterior a fost, in mod constant, in conducerea PD si apoi a PDL.

In 2012 a intrat in Parlament pe listele PDL, obtinand al cincilea mandat de deputat in circumscriptia Bistrita-Nasaud. Dupa fuziunea PDL-PNL, din 2014, a devenit vicepresedinte al partidului liberal, functie pe care o ocupa si in prezent.

In perioada septembrie 2014- februarie 2015 a fost si vicepresdinte al Camerei Deputatilor.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Noi 2015 - 04:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50978&titlu=Orban__despre_cazul_lui_Oltean__PNL_va_vota_la_vedere_in_FAVOAREA_unei_eventuale_cereri_a_Justitiei