Vicepresedintele PSD Caras-Severin, Ion Bejerita, retinut in dosarul de evaziune si spalare de bani [1]

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis ordonante de retinere pentru patru persoane audiate in urma perchezitiilor care au avut loc marti, in cinci judete, printre acestea fiind vicepresedintele PSD Caras-Severin, Ion Bejerita, si omul de afaceri Axente Obrejan, au precizat sursele citate

.

De asemenea, procurorii au dispus masura controlului judiciar pentru alte 12 persoane audiate in acest dosar.

"In cauza, 22 de persoane sunt banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Dintre acestea, 4 au fost retinute, iar fata de alte 12 s-a dispus masura controlului judiciar", arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Anchetatorii au facut, marti, 14 perchezitii in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman, la sediile sociale si punctele de lucru ale unor societati comerciale, precum si la domiciliile unor persoane.

Douazeci de persoane au fost duse la audieri, la sediul Politiei Romane, printre care oamenii de afaceri Ion Bejerita, Axente Obrejan si Radoia Trandafir, cei trei fiind fini ai deputatului PSD Ion Mocioalca, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie fac cercetari in doua dosare, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2007-2014, reprezentantii mai multor societati comerciale din judetul Caras-Severin, ce desfasoara activitati in domeniul constructiilor, au inregistrat in contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzactii comerciale fictive, realizate prin intermediul unor firme, unele de tip "fantoma", in scopul diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul consolidat al statului, creandu-se astfel un prejudiciu estimat de peste trei milioane de euro.

"De asemenea, din cercetari a mai reiesit ca, prin intermediul societatilor implicate, au fost transferate sume importante de bani (aproximativ 7,5 milioane euro) catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul legal prin transferuri bancare si retrageri de numerar", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Politia Romana a precizat ca reprezentantii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor firmelor "fantoma", care ar fi acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa puna la dispozitie facturi, chitantiere si stampile, pentru a da aparenta de legalitate tranzactiilor fictive.

Vicepresedintele PSD Caras-Severin Ion Bejerita mai este vizat intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul este de cinci milioane de lei. In aceasta cauza, in iulie 2014 fost facute perchezitii la mai multe adrese, printre care si locuinta lui Bejerita si domiciliul lui Axente Obrejan.


Publicat de : ---
Data publicării: 14 Ian 2016 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51881&titlu=Vicepresedintele_PSD_Caras_Severin__Ion_Bejerita__retinut_in_dosarul_de_evaziune_si_spalare_de_bani