Cat vor fi cheltuielile de CAZARE in imobilele cu destinatie locuinta de serviciu. Plafonul maxim pentru MINISTRI [1]

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca, in sedinta de miercuri, a fost aprobata o hotarare privind aprobarea plafonului maxim al cheltuielilor de cazare aferente imobilelor cu destinatie locuinta de serviciu, pe 2016

. Mai mult, a spus Suciu, Guvernul a constatat ca procesul dupa care se stabilesc cuantumurile si se acopera cheltuielile de cazare nu este suficient de transparent, motiv pentru care se va "reevalua intregul proces".

Guvernul Romaniei

"Miercuri, a trecut prin sedinta de Guvern proiectul de hotarare privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinatie de locuinta de serviciu si imobilelor cu destinatie de locuinta, propuse in vederea vanzarii din fondul locativ administrat de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului de stat pe 2016. Este vorba despre aprobarea plafonului maxim al cheltuielilor de cazare aferente imobilelor cu destinatie locuinta de serviciu, pe 2016.

Persoanele care sunt indreptatite sa aiba acces la aceste locuinte au un plafon de maxim 7.500 de lei, la fel ca in 2015, pentru o perioada de trei luni, de la data numirii, si apoi avem o extindere spre plafonul maxim anual de 30.000 de lei.Plafonul pentru ministri si persoanele echivalate cu functiile de ministri este intr-un cuantum maxim de 48.000 de lei, conform plafonului stabilit de birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru suma forfetara acordata membrilor Parlamentului. Este vorba despre o echivalenta de nivel, nu o determinare legala", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului.Mai mult, a adaugat Dan Suciu, Guvernul a constatat ca procesul dupa care se stabilesc cuantumurile si se acopera cheltuielile de cazare, care este legal, fiind stabilit printr-o hotarare de guvern in 2007, modificata si completata in 2013, "nu este suficient de transparent". "In consecinta, o sa avem un proces transparent de asezare a acestor cuantumuri. Guvernul va reevalua intregul proces. Nu numai in ceea ce priveste locuintele de serviciu, ci tot ceea ce inseamna servicii oferite de RAAPPS. Deci, in perioada urmatoare vom avea o reevaluare a modului in care se fac aceste servicii, cum se platesc, cum se deconteaza si vom transmite o informare in privinta modului in care se fac aceste calcule", a conchis Dan Suciu.


Publicat de : ---
Data publicării: 14 Ian 2016 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=51888&titlu=Cat_vor_fi_cheltuielile_de_CAZARE_in_imobilele_cu_destinatie_locuinta_de_serviciu__Plafonul_maxim_pentru_MINISTRI