ANCHETA PENALA privind violentele de la Parlamentul Republicii Moldova [1]

Potrivit unui comunicat de presa al Procuraturii, faptele sunt investigate sub aspectul comiterii infractiunii de dezordini in masa

.

In comunicat se mai spune ca grupul de urmarire penala cerceteaza sub toate aspectele circumstantele cazului si lucreaza la identificarea persoanelor implicate in comiterea si provocarea actiunilor violente. In cazul in care se stabileste vinovatia persoanelor in organizarea si participarea la dezordini in masa, legea penala prevede o pedeapsa de pana la opt ani inchisoare.

Procuratura atentioneaza ca mitingurile, demonstratiile, manifestarile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic. Sunt interzise si atrag raspundere penala intrunirile care incita la violenta publica, la incalcarea ordinii publice sau organizarea tulburarilor in masa, a drepturilor si a libertatilor altor persoane ori punerea in pericol a vietii sau a sanatatii acestora.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Cetatenii sunt indemnati sa nu admita provocari, sa se abtina de la actiuni nedemocratice, sa nu admita violente si incalcarea legalitatii.

Miercuri, o multime de protestatari s-a adunat in fata cladirii Legislativului manifestand impotriva investirii Guvernului condus de Pavel Filip. Dupa investire, acestia au inconjurat Parlamentul pentru a nu le permite deputatilor sa paraseasca sediul si pentru a impune anularea votului.

Protestatarii au fortat o usa laterala a Parlamentului si au patruns in cladire, insa ulterior au fost scosi afara de fortele de ordine. Cel putin zece persoane, printre care si patru politisti, au avut de suferit in urma altercatiilor si imbrancelilor. Printre cei agresati a fost si deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Protestul de la Parlament, organizat de Partidul Socialistilor, Partidul Politic Partidul Nostru si de Platforma Civica "Demnitate si Adevar", a durat pana noaptea tarziu.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Ian 2016 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52047&titlu=ANCHETA_PENALA_privind_violentele_de_la_Parlamentul_Republicii_Moldova