Proteste la Guvern de Ziua Unirii. S-au cerut noi legi pentru salarizare si pensii VIDEO UPDATE [1]

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si organizatiile partenere din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) au protestat, duminica, intre orele 11

.00 si 14.00, in Piata Victoriei. Desi se anuntase participarea a peste 20.000 de cetateni din Bucuresti si din tara, la actiune au fost prezenti in jur de 2000 de protestatari.

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-01/1cc389d92e67730367d8ed9ef6849eb8_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-01/1cc389d92e67730367d8ed9ef6849eb8.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

Protestatarii din Piata Victoriei au cerut drepturi salariale si de pensii corecte pentru civili si militari, o noua lege a pensiilor pentru civili, a 13-a pensie si lege unica a salarizarii, potrivit presedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

Printre revendicarile acestora s-au numarat anularea de catre Guvern, prin ordonanta de urgenta, a art. 40 din OUG 57/2012, urmand ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat sa se faca in cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul sa solicite Parlamentului, spre analiza si avizare, proiectul Legii unice a salarizarii, care va intra in procedura de urgenta in Parlament, pana la sfarsitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie sa se faca prin Hotarare de Guvern, pana la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa initieze un nou proiect al Legii pensiilor, care sa faca distinctiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, intre pensii, ajutoare sociale, rente si indemnizatii, cu luarea in calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie.

De asemenea, organizatorii protestului au cerut ca a 13-a pensie, hotarata de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, sa fie acordata in aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al caror cuantum se situeaza sub valoare salariului minim pe economie; anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat catre Camera Deputatilor, a OUG 95/2014 si repunerea in plata a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit.

Protestatarii au afisat pancarte pe care scrie "Respect pentru militarii tarii", "Unitatea noastra, forta societatii civile", "Austeritate pentru noi, boierie pentru voi", "Punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut" etc.

"Solicitam drepturi salariale corecte pentru civili si militari si recunoastere corecta pentru revolutionarii civili si militari. Echipa de la Iasi va prezenta punctele noastre presedintelui, in prezenta premierului, urmand ca noi sa asteptam decizia oficiala a Guvernului privind masurile pe care le vor lua. Solicitam abrogarea a doua ordonante, una strecurata in mod ticalos intr-o ordonanta privind salarizarea care distruge legea pensiilor militare de stat, alta la fel de ticaloasa data de vechiul Guvern intre sarmale si piftii in 2014, Ordonanta 95 privind zisa Revolutie.

Solicitam legea salarizarii unice, o noua lege a pensiilor pentru toate categoriile de pensionari, drepturi pentru toti care au fost loviti prin aplicarea incorecta a legii", a declarat duminica dimineata Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, aproximativ 1.000 de cetateni membri ai SCMD si CNSC vor manifesta, in aceeasi zi, in fata Prefecturii din Iasi.

"Revendicarile noastre sunt cele solicitate Guvernului, la mitingul desfasurat in ziua de 28 decembrie 2015, astfel: anularea de catre Guvern, prin ordonanta de urgenta, a art. 40 din OUG 57/2012, urmand ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat sa se faca in cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul sa solicite Parlamentului, spre analiza si avizare, proiectul Legii unice a salarizarii, care va intra in procedura de urgenta in Parlament, pana la sfarsitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie sa se faca prin Hotarare de Guvern, pana la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa initieze un nou proiect al Legii pensiilor, care sa faca distinctiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, intre pensii, ajutoare sociale, rente si indemnizatii, cu luarea in calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie", se spune in comunicat.

De asemenea, organizatorii protestului mai cer ca a 13-a pensie, hotarata de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, sa fie acordata in aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al caror cuantum se situeaza sub valoare salariului minim pe economie; anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat catre Camera Deputatilor, a OUG 95/2014 si repunerea in plata a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Ian 2016 - 05:28
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52079&titlu=Proteste_la_Guvern_de_Ziua_Unirii__S_au_cerut_noi_legi_pentru_salarizare_si_pensii_VIDEO_UPDATE