CCR: legea care interzice fumatul in spatii publice e constitutionala [1]

Autor: C

. S.

Fumatorii primesc o veste cat se poate de proasta. In  curand, s-ar putea sa nu mai poata fuma in spatii publice. Magistratii Curtii Constitutionale au decis ca legea antifumat e constitutionala, drept urmare actul normativ va ajunge la Cotroceni, in vederea promulgarii.

 

Forul condus de Augustin Zegrean, care a analizat, miercuri, sesizarea depusa de un numar de 33 de alesi ai neamului, la finele anului trecut, in privinta unui aspect ce tine de legea in privinta interzicerii fumatului in spatii publice, a respins aceasta contestatie.

Ceea ce inseamna ca, odata confirmat faptul ca prevederile actului normativ respecta prevederile legii supreme, respectiv ale Constitutiei, actul normativ – adoptat la mijlocul lunii trecute, de deputati, in calitate de reprezentanti ai forului decizional in aceasta privinta- va ajunge pe masa sefului statului, care va decide daca il promulga sau nu.

In cazul in care va fi promulgata, legea va fi publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare la 45 de zile de la acest moment. Ceea ce va insemna ca fumatul la locul de munca, in unitatile de invatamant si sanitare, precum si in transportul in comun, dar si in alte incinte incadrate in categoria “spatii inchise” va fi interzis. Cei care incalca aceste prevederi risca amenzi.

sursa foto: gorjeanul.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Ian 2016 - 05:27
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52142&titlu=CCR__legea_care_interzice_fumatul_in_spatii_publice_e_constitutionala