Elena Udrea: In Romania, accentul nu se pune pe recuperarea prejudiciului, ci pe arestare. Ce spune despre DNA [1]

Elena Udrea a vorbit, miercuri seara, la Romania TV, despre recuperarea prejudiciilor din dosarele de coruptie

. În acest sens, fosta sefa PMP a precizat ca sistemul judiciar din Romania pune accent mai mult pe arestare, condamnare decat pe recuperarea prejudiciilor cauzate in dosare.

Elena Udrea, la Romania TV Foto: captura video

Deputatul a declarat ca e de acord ca bunurile dobandite in urma unor infractiuni sa fie confiscate.

Citeste si: Elena Udrea, dezvaluiri la Romania TV: Cand un partid e la putere, firmele fac coada sa-i aduca finantare

"Este firesc ca o avere, ca bunurile dobandite in urma unor infractiuni sa fie confiscate, dar lucrurile acelea trebuie dovedite intr-o instanta, nu atunci cand esti acuzat sa ti se ia bunurile. Cu asta sunt de acord. Dimpotriva, in Romania, accentul nu se pune pe recuperarea prejudiciului, ci pe arestare, condamnare cu executare, pe inchisoare si nu pe recuperarea pagubelor", a precizat deputatul la Romania TV.

Fostul ministru a explicat ca alte nume grele din politica, care au fost anchetate in trecut, nu au fost plimbate in catuse prin fata camerelor de filmat.

"Un om care este e aratat in catuse de 1 milion de ori genereaza perceptia vinovatiei in fata opiniei publice. (...) Aratand un om in catuse, tot justitia invoca aceasta perceptie de vinovatie. (...) In ultimii 10 ani au fost deferiti justitiei 9 ministri si un fost prim-ministru, ei au fost condamnati in instanta, insa fara a fi plimbati in catuse in fata camerelor de luat vederi la momentul in care erau invinovatiti. (...) Eu am un statut privilegiat cand vine vorba de catuse si procese. Daca e un fetis (n.r. sa o vada unii oameni in catuse), e in regula", a explicat Udrea la Romania TV.

Totodata, Elena Udrea a mentionat ca averea sa este prezentata in declaratia de avere si ca nu detine bunuri ascunse:

"Toata lumea presupune ca am conturi in afara sau ca stau pe mormane de bani. Toti banii mei sunt in declaratia in avere", a precizat fostul ministru.

Mai mult, deputata a punctat ca DNA este o institutie de laudat pentru activitatea sa, dar ca ar putea exista tendinta unui abuz.

"Nimeni nu poate sa ia meritul DNA pentru ceea ce a facut in ultimii 10 ani. DNA si inainte a fost bun si nimeni nu poate spune ca nu functioneaza, ca n-a avut o activitate bogata, ca n-au fost dosare care au plecat in instanta in ultimul an. Pentru o tara in care exista coruptie, perceptia ca DNA-ul lucreaza este corecta. Daca este adevarat ca sunt 14.000 de sesizari la DNA, nu pot sa nu ma intreb cum din 14.000 DNA lucreaza tot la sesizari despre Elena Udrea. (...) Problema e ca trebuie sa fi foarte atenti ca aceasta satisfactie pe care DNA o da. sa nu incurajeze abuzuri din partea acestei institutii. In timp ce mie mi s-au facut cereri de arestare preventiva, dosare peste dosare, alti colegi din politica, desi au denunturi facute fara numar, nu sunt nici macar deranjati cu o intrebare", a adaugat Udrea.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Ian 2016 - 05:27
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52155&titlu=Elena_Udrea__In_Romania__accentul_nu_se_pune_pe_recuperarea_prejudiciului__ci_pe_arestare__Ce_spune_despre_DNA