Iohannis, la bilantul DNA: lupta anticoruptie trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum [1]

Autor: Cristina Stefan

“Legea este aceeasi pentru toti, respectarea ei nu este optionala, iar coruptia este inacceptabila”, le-a transmis presedintele celor prezenti, joi in jurul pranzului, la Cercul Militar National, la prezentarea bilantului activitatii DNA pe anul trecut

.

 

“Prin prezenta mea aici doresc sa dau inca o data un semnal puternic pentru sprijinul luptei anticoruptie (…) si a independentei justitiei”, a subliniat Klaus Iohannis, inca din debutul discursului sua, adaugand ca in opinia sa Directia Nationala Anticoruptie reprezinta un “model de institutie functionala”, care a creat “un standard de performanta”.

“Am convingerea ca vom reusi sa fim din ce in ce mai puternici in aplicarea principiului constitutional conform caruia ‘nimeni nu este mai presus de lege’”, a mai precizat seful statului.

Totodata, Iohannis a adus in discutie chestiunea incuviintarii, de catre senatori si deputati, a cererilor justitiei, ca urmare si a procurorilor anticoruptie, vizand alesii neamului, aspect de care s-a declarat nemultumit si cu alte ocazii. “Incuviintarea, de catre Parlament, a cererilor justitiei, ramane, insa, un capitol cu restante periodice (..) imunitatea parlamentara nu are voie sa se transforme intr-o piedica in lupta anticoruptie”, a transmis seful statului.

O alta “tema importanta” asupra careia s-a oprit liderul de la Cotroceni a fost cea a recuperarii prejudiciilor din dosarele de coruptie. “Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii penale sa se bucure in continuare de foloase necuvenite”, considera preseidntele.

De asemenea, Iohannis a amintit ca anul trecut au fost trimise in judecata 497 de persoane cu functii de conducere, 32 dintre ei fiind demnitari. “Flagelul coruptiei continua sa afecteze profund societatea noastra. De aceea lupta anticoruptie nu numai ca nu s-a incheiat, dar trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum”, e de parere Iohannis, care a vorbit despre coruptie ca despre un “un fenomen extem de nociv pentru societate”.

E nevoie ca societatea autohtona sa fie educata inspre prevenirea acestui fenomen. “Pe langa caracterul judiciar si punitiv, lupta anticoruptie trebuie sa capete si o componenta educativa”, considera presedintele. “Rezultatele DNA sunt, de la an la an, mai bune”, a mai adaugat presedintele, care a subliniat ca acestea sunt apreciate deopotriva de romani, cat si pe plan extern.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Feb 2016 - 05:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52990&titlu=Iohannis__la_bilantul_DNA__lupta_anticoruptie_trebuie_sa_continue_cu_motoarele_turate_la_maximum