Brexit: David Cameron spune ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana este PARIUL SECOLULUI [1]

Premierul britanic David Cameron face apel la sustinatorii Brexit-ului sa recunoasca 'riscurile' iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, subiectul unor dezbateri intense care ar urma sa fie transate prin referendumul programat pentru luna iunie, relateaza AFP, citata de Agerpres

.

David Cameron ii indeamna pe britanici sa se gandeasca si la consecintele iesirii tarii lor din UE

Intr-un articol de opinie aparut in editia de duminica a cotidianului conservator The Daily Telegraph, Cameron considera eventuala iesire din UE ca fiind 'pariul secolului'.

"Cand celor care duc campania in favoarea iesirii li se cere sa prezinte un proiect in afara Uniunii Europene, ei devin extrem de vagi", afirma premierul, adaugand ca "ceea ce propun ei, in prezent, este un salt in intuneric". "Nu este suficient sa spui ca totul va merge bine, in contextul in care in joc sunt locurile de munca si viitorul tarii noastre", insista el. "Nu am niciun dubiu ca singura certitudine a unei iesiri din UE este incertitudinea", adauga Cameron, precizand ca exista "numeroase riscuri in cazul parasirii Europei".Campania in favoarea ramanerii in UE se deruleaza in forta, dupa ce premierul britanic a obtinut concesii din partea partenerilor europeni ai Londrei.

Citeste si George Osborne: Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar fi un soc economic profundCameron a primit sambata un sprijin unanim din partea ministrilor de finante din G20, reuniti la Shanghai, care au evidentiat "socul unei eventuale iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana" printre riscurile care ar afecta relansarea economica mondiala.Insa el trebuie sa convinga personalitati din propria tabara conservatoare: sase ministri din guvern si numerosi deputati al Partidului Conservator sunt pentru un Brexit.Boris Johnson, carismaticul primar conservator al Londrei care militeaza pentru Brexit, si-a acuzat sambata opozantii ca 'exagereaza riscurile'. "Marea Britanie ar putea avea un viitor maret, cu o economie mai dinamica si cu o populatie mai fericita", a declarat el pentru cotidianul The Times.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Feb 2016 - 05:11
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53013&titlu=Brexit__David_Cameron_spune_ca_iesirea_Marii_Britanii_din_Uniunea_Europeana_este_PARIUL_SECOLULUI