Vicepresedintele Tribunalului Salaj si un inspector scolar, inculpati intr-un dosar DIICOT [1]

Vicepresedintele Tribunalului Salaj, Patritiu Daraban, si fostul inspector scolar general, actual consilier judetean PNL si director al Scolii Gimnaziale \'Mihai Eminescu\' Zalau, Ioan Abrudan, sunt inculpati intr-un dosar complex instrumentat de procurorii DIICOT Salaj, alaturi de fratele deputatului liberal Lucian Bode, inspector vamal Dumitru Ioan Bode, doi oameni de afaceri din Zalau, Ioan Huluban, Ioan Galis, si fiica acestuia din urma, Malvina, si doi politisti, Vasile Zaha si Marius Farcas

.

Potrivit datelor publicate pe portalul Curtii de Apel Cluj, cei opt sunt judecati de magistratii instantei mentionate cu propunerea de arestare preventiva, audierea lor incepand de sambata, iar o solutie in acest caz urmand a fi comunicata duminica, informeaza Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul in care sunt inculpati cei opt vizeaza mai multe infractiuni, toate in legatura cu patronii a doua firme din Zalau - Ioan Galis si Ioan Huluban, cei doi fiind deja trimisi in judecata intr-un alt dosar, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, cu un prejudiciu total estimat de cinci milioane de euro.

Noul dosar vizeaza infractiuni legate de procesul de insolventa a doua firme administrate de oamenii de afaceri mentionati, vicepresedintele Tribunalului Salaj fiind cel care a judecat procesul de insolventa. Patritiu Daraban este de altfel singurul din cei opt care nu a fost retinut sambata, deoarece Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa incuviinteze doar cererea de arestare preventiva a magistratului.

Fiica lui Ioan Galis a fost inculpata dupa ce, potrivit procurorilor DIICOT, ar fi semnat in locul tatalui ei un proces verbal pentru conducere cu viteza excesiva, acesta fiind motivul pentru care au fost retinuti si cei doi politisti. In plus, ea este suspectata ca la examenul de bacalaureat din 2012 ar fi facut semne pe lucrare, la propunerea lui Ioan Abrudan, la vremea respectiva inspector scolar general, pentru a primi o nota mai mare la examene.

 

Singurul RCA in 12 rate comenteaza sau vezi comentarii /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Feb 2016 - 05:11
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53017&titlu=Vicepresedintele_Tribunalului_Salaj_si_un_inspector_scolar__inculpati_intr_un_dosar_DIICOT