Dezbaterea privind cererea DNA de retinere si arestare a lui Sebastian Ghita a inceput. Deputatul le cere colegilor sai sa respinga cererea [1]

Deputatul Sebastian Ghita a cerut, miercuri, plenului Camerei Deputatilor sa respinga cererile DNA de retinere s arestare a sa, invocand practica "abuziva" a arestarii preventive, precizand ca Parlamentul este supus unei presiuni

.

"Va rog sa respingeti cererile de retinere si arestare ale DNA", a spus Ghita in plenul Camerei Deputatilor. El a sustinut ca este falsa teza potrivit careia justitia este blocata prin respingerea cererilor DNA si a mai sustinut ca arestarea inaintea de judecata este o "practica" abuziva", iar Parlamentul este supus presiunilor.

Sebastian Ghita a mai sustinut ca presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu este amenintat "pe surse" cu dosare, si ca, in general, se doreste a se induce o stare de frica. El a mai spus ca "presedintele Iohannis a inteles ce se intampla, dar tace", la fel si fostul sef al statului Traian Basescu.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Comisia Juridica a dat, marti, aviz favorabil cererii DNA de retinere a deputatul Sebastian Ghita, dar a respins cererea procurorilor de arestare preventiva. Avizul este consultativ.

Deputatul Sebastian Ghita a sustinut marti, dupa sedinta Comisiei Juridice, ca procurorii DNA urmaresc sa-l forteze sa faca denunturi impotriva lui Victor Ponta si ca acuzatiile ce i se aduc nu sunt intemeiate.

Deputatul Sebastian Ghita are sapte capete de acuzare in noul dosar pentru doua infractuni de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

Procurorii scriu despre intregul sistem infractional pus la punct de deputat in judetul Prahova, precizand ca ''aceasta forta dobandita a fost folosita in mod efectiv de Ghita Sebastian Aurelian ca moneda de schimb pentru cointeresarea unor functionari publici si angrenarea lor intr-un mecanism infractional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natura, ale deputatului''.

Deputatul Sebastian Ghita a sustinut, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca procurorii se chinuie de trei luni sa ii faca dosar sotiei lui Victor Ponta, Daciana Sarbu.

"Se chinuie de trei luni de zile sa ii faca si un dosar sotiei lui Victor Ponta, in speranta ca vor fabrica inca un dosar acestei familii. Vreti sa va spun de unde am informatia aceasta secreta? Nu am mituit pe nimeni, decat un site, Comisarul.ro. Ancheta secreta, aceiasi procurori si informatia o gasim pe un site, la un jurnalist. Evident, nu eu am dat acolo informatia. Nu vi se pare ca asistam la o piesa de teatru absurd, in care adevarul nu mai conteaza, iar denuntatorii devin parteneri de incredere ai statului de drept?", a sustinut Ghita.

Deputatul social-democrat a mai spus ca partidele parlamentare trebuie sa asculte vocile oamenilor si sa puna capat acestei "incatusari perpetue".

"Lumea da vina pe noi pentru spectacolul acesta al catuselor, un singur om, oricare dintre noi, un singur grup parlamentar nu va putea sa legiuiasca in aceasta tara bine, doar daca PNL, PSD, ALDE, UNPR si PMP, vor asculta vocile oamenilor si vor reusi sa faca ceva cu aceasta incatusare perpetua. Daca nu, toti vom deveni victime sigure ale acestui macel", a spus deputatul PSD.

Sebastian Ghita le-a multumit colegilor pentru rabdare si i-a asigurat ca nu vor bloca justitia daca vor respinge arestarea preventiva, sustinand ca nu pot construi o "tara ca o inchisoare".

"Va multumesc pentru rabdare si vreau sa rog inca o data sa stiti ca nu veti bloca justitia astazi daca veti respinge aceasta practica abuziva a arestului preventiv. Sunt peste 4 milioane de cetateni implicati in dosare penale. Nu putem sa construim o tara ca o inchisoare”, a conchis Sebastian Ghita, in aplauzele colegilor sai.

Sebastian Ghita a mai reluat argumentele de la comisia juridica si a respins acuzatiile procurorilor.

Deputatii urmeaza sa voteze asupra solicitarii DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Sebastian Ghita, impotriva caruia procurorii au formulat sapte capete de acuzare, printre care dare de mita si trafic de influenta.

Citeste si: Comisia juridica: Sebastian Ghita poate fi retinut, dar nu poate fi arestat. Deputatul PSD: Se doreste ca eu sa fac denunturi impotriva lui Victor Ponta - VIDEO Citeste si: Sebastian Ghita s-a prezentat la Comisia juridica - VIDEO Citeste si: DNA a cerut documente de la MAE legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita. MAE: Licitatia a fost publica, deschisa Citeste si: DNA cere aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului Sebastian Ghita. Cererea DNA, discutata joi, la ora 12:00, de Biroul Permanent al Camerei

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2016 - 05:05
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53793&titlu=Dezbaterea_privind_cererea_DNA_de_retinere_si_arestare_a_lui_Sebastian_Ghita_a_inceput__Deputatul_le_cere_colegilor_sai_sa_respinga_cererea