Liderul PNL a pus ochii pe liberalii din Comisia juridica [1]

Adoptarea Legii privind prevenirea si combaterea spalarii banilor murdari a inregistrat cateva incidente, inainte de a fi supusa, ieri, plenului Parlamentului.

Astfel, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca va solicita Delegatiei Permanente a partidului pe care il conduce sa ii sanctioneze pe acei deputati liberali care nu au sustinut legea cu pricina in varianta propusa de Guvern. In cadrul Comisiei juridice de marti, deputatii Dobre Traian, Ujenic Dragos, Ungureanu Petre si Zamfir Gabriel au votat, initial, amendamentul colegilor social-democrati, care prevede ca avocatii si notarii sa nu mai fie nevoiti sa declare o activitate care nu depaseste suma de 50.000 de euro. Pe de alta parte, Executivul a propus monitorizarea tranzactiilor imobiliare mai mari de 15.000 de euro. Intentia celor patru rebeli s-ar putea lasa cu urmari grave in ceea ce priveste continuarea carierei parlamentare. In comunicatul transmis de PNL, se arata ca acestia, potrivit statutului principalei formatiuni aflate la guvernare, pot primi, daca se afla la prima abatere, un avertisment scris, pentru a doua – suspendarea din functie pe termen limitat, iar la a treia li se va retrage sprijinul politic. Conform declaratiei deputatului liberal Gheorghe Gabor, doar el si colegul Stirbet Cornel au inteles de la bun inceput importanta legii in varianta guvernamentala. Intrebat cum s-a ajuns, in final, la un vot unanim, acesta a precizat ca ministrul justitiei, Monica Macovei, i-a convins asupra necesitatii de a se ralia standardelor convenite in cadrul Comisiei europene.
Publicat de : A. Dinescu
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5480&titlu=Liderul_PNL_a_pus_ochii_pe_liberalii_din_Comisia_juridica