„Vreau sa ucid 470 de persoane cu handicap”. Scrisoarea atacatorului din Japonia inainte sa omoare 19 oameni [1]

Autorul masacrului comis marti intr-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat intr-un spital de psihiatrie, fiind considerat „periculos”, transmite agentia EFE

.

Criminalul in varsta de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a patruns marti dimineata in acel centru din localitatea Sagamihara, unde a ucis cu arma alba 19 pacienti si a ranit alti 25. Apoi s-a predat politiei, in fata careia a spus: „Vreau ca persoanele cu handicap sa plece de pe aceasta lume”.

Criminalul a incercat inainte de atac sa-i transmita unui deputat local o scrisoare in care isi manifesta intentia de „a ucide 470 de handicapati, spre binele Japoniei”.

Prin urmare, a fost trimis intr-un spital de psihiatrie, unde in urma examinarii medicii au decis sa-l interneze. Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind ca starea sa se ameliorase si ca nu mai putea fi considerat un pericol.


Publicat de : ---
Data publicrii: 28 Iul 2016 - 05:15
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55852&titlu=aVreau_sa_ucid_470_de_persoane_cu_handicapa__Scrisoarea_atacatorului_din_Japonia_inainte_sa_omoare_19_oameni