DNA a decis continuarea urmaririi penale impotriva lui Ioan Oltean, acuzat de trafic de influen?a [1]

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale față de Ioan Oltean pentru infracțiunea de cumpărare de influență, informează miercuri Agerpres

.

Decizia a fost luată in dosarul privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate in care deputatul Oltean a fost deja trimis in judecată.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei și in ceea ce-l privește pe omul de afaceri Mihai Rotaru, suspectat de cumpărare de influență.

"S-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale față de inculpații Oltean Ioan, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor și in prezent, pentru infracțiunea de trafic de influență și față de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infracțiunea de cumpărare de influență, deoarece nu a fost posibilă finalizarea urmăririi penale, avand in vedere comisiile rogatorii dispuse in cauză și imposibilitatea obiectivă de administrare, pană la acest moment, a tuturor probelor. Raportat la actele procedurale efectuate in cauza disjunsă, precizăm că, atunci cand imprejurările vor permite, vom fi in măsură să oferim detalii suplimentare", precizează DNA.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis in judecată de procurorii anticorupție alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, intr-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitești, prejudiciul ridicandu-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuța Dumitrean de abuz in serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Reduceri la carti, Descopera noua ta aventura comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2016 - 05:21
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55903&titlu=DNA_a_decis_continuarea_urmaririi_penale_impotriva_lui_Ioan_Oltean__acuzat_de_trafic_de_influen?a