DNA a dispus disjungerea si continuarea urmaririi penale fata de Ioan Oltean pentru trafic de influenta [1]

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei si continuarea urmaririi penale fata de Ioan Oltean pentru infractiunea de cumparare de influenta, in dosarul privind acordarea unor despagubiri supraevaluate in care deputatul a fost deja trimis in judecata

.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei si in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Mihai Rotaru, suspectat de cumparare de influenta.

„În dosarul mediatizat prin comunicatul (...) din data de 29 iulie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea urmaririi penale fata de inculpatii Oltean Ioan, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunea de trafic de influenta si fata de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infractiunea de cumparare de influenta, deoarece nu a fost posibila finalizarea urmaririi penale, avand in vedere comisiile rogatorii dispuse in cauza si imposibilitatea obiectiva de administrare, pana la acest moment, a tuturor probelor. Raportat la actele procedurale efectuate in cauza disjunsa, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se precizeaza intr-un raspuns al DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de Crinuta Dumitrean, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, intr-un dosar privind acordarea unor despagubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitesti, prejudiciul ridicandu-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuta Dumitrean de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

În acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata sase inculpati care erau la data comiterii faptelor membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, dar si omul de afaceri Mihai Rotaru, deferit justitiei pentru complicitate la abuz in serviciu.

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2016 - 05:21
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55904&titlu=DNA_a_dispus_disjungerea_si_continuarea_urmaririi_penale_fata_de_Ioan_Oltean_pentru_trafic_de_influenta
  [2] http://www.agerpres.ro