De ce au decis judecatorii arestarea la domiciliu in cazul lui Olteanu [1]

Autor: C

. S.

La cateva zile de cand fostul viceguvernator al BNR-ului, care, in urma cu ceva ani, ocupa fotoliul corespunzator celui de-al treilea om in stat a ajuns in arest la domiciliu, ulterior retinerii sale in dosarul in care procurorii DNA sustin ca ar fi primit mita o suma importanta, din directia Instantei Supreme s-a facut publica motivarea deciziei vizandu-l pe Bogdan Olteanu.

 

Astfel, judecatorii Inaltei Curti au considerat ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor ar fi folosit prerogativele functiei respective pentru alte scopuri decat cele prevazute in fisa postului. “Inculpatul a profitat de influenta detinuta in baza functiei pe care o detinea pentru a obtine sume uriase raportat la veniturile la care era indreptatit, ignorand exigentele de etica pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atat mai grava avand in vedere pozitia pe care o detinea inculpatul la momentul savarsirii statului, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, considerata a treia pozitie in ierarhia functiilor statului, ceea ce ii permitea sa influenteze activitatea a numeroase institutii”, precizeaza magistratii in motivarea deciziei luate pe 29 iulie, conform antena3.ro.

Va reamintim faptul ca Olteanu a fost plasat in arest preventiv pentru 30 de zile, dar si ca este acuzat ca in urma cu 8 ani ar fi primit de la afaceristul Vintu nu mai putin de un milion de euro, in schimbul numirii lui Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii. In dreptul lui Olteanu sta acuzatia de trafic de influenta. DNA sustine ca “banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, dar si ca suma ar fi fost pretinsa “in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii”.

var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');
Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2016 - 05:21
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55907&titlu=De_ce_au_decis_judecatorii_arestarea_la_domiciliu_in_cazul_lui_Olteanu