Victor Ponta: Stirea despre arsenalul nuclear american in Romania, o minciuna grosolana [1]

Victor Ponta a catalogat drept minciuna grosolana stirea postata, joi, pe site-ul <a href="http://Euractiv

.com" target="_blank">Euractiv.com, potrivit careia SUA au inceput transferul de arme nucleare stationate in Turcia spre Romania, pe fondul deteriorarii relatiilor dintre Washington si Ankara, informatie dezmintita cu fermitate si de MAE roman.

”Aceasta stire falsa (o minciuna grosolana) data de EURACTIV.COM este cu adevarat de natura sa afecteze grav siguranta nationala a Romaniei! Reactia prompta a MAE de a demonta aceasta dezinformare e binevenita, dar nu cred ca este de ajuns (multi oameni nu mai citesc dezmintirea oficiala - si unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)! Este clar nevoie de o actiune legala contra autorilor si de o analiza a modului in care a fost construita aceasta stire. Eu am motive sa cred ca fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate (poate Moscova?!), data unui "tovaras" de la Euractiv.com si plasata in Romania printr-o retea deja folosita anterior (EuroActiv are in Bucuresti acelasi sediu cu ... Hotnews! Si mai are cateva organisme de presa care ii preiau imediat relatarile)! Daca tot ne-am indignat fata de povestea de la SkyNews (o simpla farsa a unor tantalai) si am arestat oameni pentru asta, stirea cu arme nucleara mutate in Romania este de 100 de ori mai grava si apta de a aduce uriase prejudicii sigurantei nationale. Si asa poate aflam cu adevarat cine face in Romania "jocurile" altor tari care ne sunt inamice! Ca cetatean al Romaniei si deputat in Parlament solicit public autoritatilor in drept sa ia urgent toate masurile necesare si sa informeze opinia publica!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Totodata, intr-o interventie telefonica la Antena 3, Victor Ponta a afirmat ca aceasta stire este ”mult mai grava” decat cea a Sky News, despre ”traficul” de arme din Romania.

”Sa spui ca in Romania sunt arme nucleare e de o mie de ori mai grav, decat sa spui ca trei pacalici vand niste kalasnicoave. Între niste arme nucleare si trei pusti e o diferenta uriasa”, a spus Victor Ponta, care a cerut o ancheta a autoritatilor in acest sens.

Fostul premier a argumentat ca, cel mai probabil, in spatele acestei informatii nu se afla nici SUA nici Turcia, ci niste jurnalisti care ”fac jocurile Rusiei in Romania”.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a dezmintit cu fermitate informatia conform careia Romania a devenit gazda pentru arme nucleare americane [2]. 'Ca raspuns la solicitarea Dvs., MAE roman dezminte cu fermitate informatia la care ati facut referire', a comunicat in scris un purtator de cuvant al institutiei, conform EurActiv.
 


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Aug 2016 - 05:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56029&titlu=Victor_Ponta__Stirea_despre_arsenalul_nuclear_american_in_Romania__o_minciuna_grosolana
  [2] http://www.antena3.ro/actualitate/euractiv-sua-isi-muta-armele-nucleare-din-turcia-in-romania-372994.html