Cumatrul Elenei Udrea, fripturistul pedelist cercetat de DNA [1]

(adsbygoogle = window

.adsbygoogle || []).push({});

DNA a cerut ieri avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului Adrian Gurzau, acuzat de trafic de influenta in dosarul privind favorizarea societatii de asigurari Carpatica. Gurzau, care a candidat din partea PMP pentru primaria Clujului, este cumatrul Elenei Udrea, cea care i-a botezat anul acesta cel de-al doilea copil pe care deputatul il are cu actuala sa sotie.

Solicitarea DNA pentru ridicarea imunitatii in cazul deputatului PMP Adrian Gurzau este cea de-a 51-a cerere trimisa de procurorii din Stirbei Voda pe numele unui parlamentar in actuala legislatura. Deputatul a fost audiat la DNA in noaptea de luni spre marti, cand procurorii i-au adus la cunostinta punerea in miscare a actiunii penale, in acelasi dosar in care au fost retinuti luni Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Carpatica Asig Sibiu si fost sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, alaturi de alti doi administratori de firme, Dan Hosu (sotul fostului procuror-sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu) si Ion Sorin Tatu. Potrivit DNA, in perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu i-a promis lui Adrian Gurzau, deputat si administrator in fapt al unei firme, intocmirea unui contract de prestari servicii intre acea firma, in calitate de prestator si Carpatica Asig, in calitate de beneficiar. Potrivit DNA, valoarea totala a contractului s-a ridicat la 270.000 de euro plus TVA. "Contractul incheiat a fost pagubos pentru Carpatica Asig SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute”, acuza procurorii. Mai mult, deputatul PMP si-ar fi exercitat influenta asupra unor membri din conducerea ASF pentru a influenta votul din Consiliul ASF pentru avizarea Angelei Toncescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii de asigurari Carpatica si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli in activitatea anterioara.

Baga mancarea in plasa la dineuri

Gurzau s-a remarcat in 2008, inainte de a deveni parlamentar la Capitala. Pe vremea cand era membru PDL si consilier local la Cluj, deputatul raportase, potrivit declaratiei de avere, un venit lunar al familiei de numai 1280 de lei pe tot parcursul anului 2007. Întrebat cum se descurca, Gurzau a socat jurnalistii locali, spunandu-le ca nu mananca paine, nu mananca seara si, in general, mananca tot ce apuca pe la dineuri. “Nu am mancat paine si ne-au ajutat foarte mult si parintii, ai mei si ai sotiei. Cu atatea evenimente care se intampla zilnic si la care sunt invitat, aproape de fiecare data se organizeaza si dineuri, asa ca nu mai este nevoie sa mananc acasa”, spunea consilierul Gurzau in urma cu opt ani. În luna martie, la botezul micutului Gurzau jr. a fost prezent inclusiv fostul presedinte Traian Basescu, alaturi de sotia sa Maria. La acea vreme, Jurnalul National a scris despre afacerile deputatului intr-o ancheta care poate fi citita online pe site-ul jurnalul.ro.

1289 de voturi a avut Gurzau in luna iunie, cand a candidat impotriva lui Emil Boc la primaria Cluj-Napoca

23.500 de euro a castigat deputatul Adrian Gurzau de pe urma botezului din martie 2016, potrivit declaratiei de avere din luna iunie.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Sep 2016 - 05:08
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56712&titlu=Cumatrul_Elenei_Udrea__fripturistul_pedelist_cercetat_de_DNA