Dragnea despre autodenuntul lui Ghita: Daca e adevarat, e un lucru foarte grav [1]

(adsbygoogle = window

.adsbygoogle || []).push({});

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca, daca aspectele afirmate de deputatul Sebastian Ghita intr-un autodenunt publicat in aceeasi zi sunt adevarate, "atunci e vorba de un lucru foarte grav" si trebuie facute cercetari.

"Cercetari trebuie facute. E o acuzatie serioasa si ca pentru orice cetatean din Romania institutiile abilitate trebuie sa cerceteze, sa ajunga la adevar. Va spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment (...). Aceasta actiune este una interesanta, e spumoasa. Daca ceea ce spune Sebastian Ghita e adevarat, e un lucru foarte grav', a spus Dragnea la Antena 3.

El a sustinut ca nu stie despre ceea ce sustine Sebastian Ghita in autodenunt si a adaugat ca "se abtine" sa spuna daca il crede pe acesta sau nu.

"Aici exista doua variante: prima varianta in care e nebun si pune dinamita pe el si se arunca in aer fara sa aiba niciun fel de proba sau dovada, asta e prima varianta. A doua varianta e varianta in care tot ce spune e adevarat si, daca vrea sa mearga pana la capat, trebuie sa ne uitam cu atentie. Fiind aceste doua variante evit sa-mi dau cu parerea. Daca as fi stiut de acest lucru n-as fi ezitat', a afirmat liderul PSD.

Întrebat daca stia ca Sebastian Ghita venea la Guvern, fostul vicepremier a sustinut ca el se afla in Palatul Victoria o data pe saptamana, in ziua in care era sedinta de guvern.

"Cel mai bine stia Victor (n.r. — Ponta) sau cei din cancelaria prim-ministrului. (...) Sincer nu ma interesa cine vine, de ce vine in sediul Guvernului', a mai spus Dragnea, care a adaugat ca prefera sa vorbeasca "fata in fata" cu Victor Ponta.

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti la sediul Parchetului General, sustinand ca depune un autodenunt in care arata ca el si mai multi demnitari ai statului roman au falsificat si masluit raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in teza de doctorat.

"M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac, nu ceea ce fac multi astazi in Romania in fals, ci sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat toate aceste chestiuni in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu, Sebastian Ghita, si mai multi inalti demnitari ai statului roman au participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Eu am date, elemente si informatii si vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General, pentru ca doar procurorul general al Romaniei sper ca mai are posibilitatea si puterea sa verifice asa ceva, care arata cum, in momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania, am luat decizia ca acel raport tehnic in baza caruia consiliul acela de la minister a luat decizia ca teza Laurei Codruta Kovesi nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam", a spus Ghita la Parchetul General.

Întrebat cum a fost falsificat acel raport de expertiza, Ghita a explicat: "Mai multi inalti functionari impreuna cu mine. Pentru a proteja acele persoane, sunt convins ca vor deveni martori, sa imi dati voie sa nu le spun numele acum. Maine pot fi arestati sau agresati. Nu stiu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care stiu aceste lucruri. Pot sa va spun ca au fost mai multe persoane implicate si ca acea comisie tehnica nu s-a intrunit niciodata".

Ghita a precizat ca Laura Codruta Kovesi avea cunostinta de schimbarea raportului de expertiza.

Întrebat daca si Victor Ponta a contribuit la acel raport de expertiza, Ghita a replicat: "Nu stiu ce o sa spuna sau o sa declare domnul Victor Ponta. O sa le spuna dansul procurorilor".

În august 2012, Consiliul National de Etica a decis ca Laura Codruta Kovesi, atunci procuror general al Romaniei, nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luata in urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala au acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca lucrarea sa de doctorat, sustinuta in decembrie 2011 la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara, cu titlul ''Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'', este un plagiat, sustinand ca reproduce cuvant cu cuvant, fara sa citeze, lucrari ale altor autori din domeniu si fara sa foloseasca ghilimelele sau sa indice sursele.

AGERPRES


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Sep 2016 - 05:08
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56724&titlu=Dragnea_despre_autodenuntul_lui_Ghita__Daca_e_adevarat__e_un_lucru_foarte_grav_