Sanitas suspenda greva. Sindicatele dau parlamentarilor termen pana luni sa voteze majorarile de salarii promise [1]

Greva din sanatate a fost suspendata

. Liderii SANITAS au facut anuntul la Parlament, unde PSD si ALDE le-au promis ca si plenul va aproba revendicarile lor. Insa nu a fost cvorum in Camera Deputatilor. Daca luni nu vor fi votate majorarile de salarii promise, greva, contestata in instanta de ministerul Sanatatii, ar putea fi reluata. Premierul le transmite insa alesilor ca presiunea pe buget risca sa ne readuca in situatia din 2010.

Greva din Sanatate a fost suspendata la pranz, dupa ce deputatii din comisiile reunite de buget-finante si munca au modificat ordonanta 20 privind salarizarea bugetarilor. Liderii sindicali au anuntat ca opresc temporar protestul si din cauza Codului rosu de interventie in caz de cutremur. Spitalele oricum sufera din lipsa acuta de personal.

Cei de la Sanitas au promisiuni ferme de la majoritatea deputatilor ca luni, in sedinta de plen, le vor trece toate amendamentele. Practic, salariile din sanatate ar fi majorate cu 15 la suta, in medie, chiar de la 1 decembrie. Tot atat ar fi cresterea salariala medie in invatamant, de la 1 ianuarie, anul viitor.

Reprezentantii executivului au atras atentia ca nu sunt destui bani la buget. Iar legea nu permite sa fie adoptate acte normative care majoreaza cheltuielile de personal cu 180 de zile inainte de expirarea mandatului actualului guvern.

Liberalii au lipsit de la votul din comisii. Spun ca deputatii PSD s-au grabit cu modificarile chiar inaintea campaniei electorale ca sa castige voturi.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Noi 2016 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57403&titlu=Sanitas_suspenda_greva__Sindicatele_dau_parlamentarilor_termen_pana_luni_sa_voteze_majorarile_de_salarii_promise