Vesti bune pentru pensionari. Punctul de pensie ar putea creste de la 1 ianuarie. Cei cu pensii mici primesc paine gratis [1]

Vesti bune pentru pensionari: punctul de pensie poate creste la 45% din salariul mediu brut

. În plus, pensionarii cu pensii foarte mici ar putea primi cate doua paini pe zi, masura care apare intr-un proiect ce va ajunge in Parlament.

Proiectul de lege care prevede majorarea punctului de pensii de la 1 ianuarie a trecut tacit de Senat, transmite Romania TV. Astfel,  De la inceputul anului viitor, punctul de pensie ar putea fi 40% din salariul mediu brut, ceea ce ar insemna o crestere a pensiilor cu circa 23%.

Proiectul prevede ca, de la 1 ianuarie 2017, punctul de pensie sa fie 40% din salariul mediu brut, urmand ca la 1 iulie 2017, sa ajunga la 45% din salariul mediu brut.In prezent, punctul de pensie este de 871,7 lei, legea in vigoare spunand ca el se modifica astfel incat sa compenseze 100% din rata inflatiei plus 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut. Luand in considerare ca salariul mediu brut pe tara a fost in ianuarie 2016 de 2.688 lei, rezulta ca punctul de pensie ar trebui sa fie de 1.075,2 lei, adica mai mare cu 23% decat este in prezent.  Initiativa legislativa ar trebui sa treaca si de Camera Deputatilor.

De asemenea, pensionarii cu pensii mai mici de 500 de lei si familiile cu venituri de sub 1.200 de lei vor primi doua paini in fiecare zi, iar costurile vor fi suportate de consiliile locale, arata un program aflat in Parlament.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Noi 2016 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57425&titlu=Vesti_bune_pentru_pensionari__Punctul_de_pensie_ar_putea_creste_de_la_1_ianuarie__Cei_cu_pensii_mici_primesc_paine_gratis