Andreea Paul: "Misu Negritoiu ar trebui sa-i demita pe toti angajatii ASF numiti politic"

     Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, ar trebui sa-i demita in 24 de ore pe toti angajatii institutiei care au fost numiti pe criterii politice si sa denunte contractul de munca de la nivelul ASF care prevede acordarea de salarii compensatorii, se arata intr-o declaratie de presa a deputatului Andreea Paul

.
     "Daca e adevarat ceea ce spunea domnul Misu Negritoiu ieri (marti - n. r.) in spatiul public, desi eu nu cred, urmatoarele lucruri ar trebui sa fie firesti: 1. Denuntarea contractului sau de mandat/colectiv de munca in 24 de ore cu privire la clauza referitoare la salariile compensatorii, atat pentru el, cat si pentru toti angajatii ASF. Sunt sigura ca nu i-a impus nimeni cu sila astfel de clauze lui insusi. 2. Odata eliminate privilegiile necuvenite, poate curata ASF de politicianism fara plata salariilor compensatorii. Daca a constatat politizarea ASF dupa mai bine de doi ani de cand e presedintele ASF atunci, in 24 de ore, sa-i demita pe toti cei angajati pe criterii politice, nu profesionale, inclusiv sotii, sotiile, copiii si alte cumetrii politice, incepand cu propriul sau consilier personal, Marian Sarbu", a sustinut Andreea Paul.
     Marti, Misu Negritoiu a declarat ca tensiunea aparuta in ultimul timp pe piata asigurarilor si situatia la care s-a ajuns au fost cauzate de o mare vulnerabilitate, anume numirile politice in functii executive la ASF.
     "Institutia noastra are o mare vulnerabilitate pe care am semnalat-o in urma cu doi ani acelorasi comisii, pe care cred ca le-am si enervat: numirile politice in functii executive. Asta e o mare vulnerabilitate si, pana la urma, acest lucru a amplificat tensiunea si s-a ajuns la aceasta situatie. Executivul trebuie sa fie profesionist si independent. Eu sunt numit politic, dar nu pe pozitie politica. Legea, prin criteriile de selectie, diferentiaza si te separa de influenta politica. Numirile politice sunt facute, trebuie facute si vor fi facute in continuare de Parlament, la nivelul Consiliilor Administrative, dar nu in pozitii de executie", a precizat presedintele ASF, conform Agerpres.
     Totodata, el a catalogat discutiile pe tema pachetului salarial compensatoriu drept "derizorii" si a tinut sa precizeze ca nu doreste sa beneficieze de niciun fel de salarii de acest fel.
     "Discutiile pe tema compensatiilor mele salariale au ajuns in derizoriu. Am o cariera de 25 de ani, din care 10 ani de functionar public. Nu cred ca veti gasi in spate interese pe care le-am urmarit si nici acum nu urmaresc acest lucru. Am venit aici pentru ca am vrut sa impartasesc din experienta mea in constructia institutionala si cred ca am facut un lucru bun. Ma intereseaza lucrurile pe care le-am lasat in spate. Nu m-a interesat niciodata partea financiara sau durata mandatului, ci sa fac treaba. Nu am niciun pachet financiar, nu vreau sa fac apel la niciun fel de salarii compensatorii si care nici nu exista. Tocmai asta mie imi arata micimea nivelului la care se poarta discutia. Nu despre asta vorbim", a afirmat Negritoiu.
     Luni, presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose, a adus in discutie salariile compensatorii pe care presedintele ASF ar urma sa le incaseze, in cazul revocarii.
     "Eu, din cate stiu, functioneaza inca acea impozitare cu 85% in domeniu. Si chiar daca le-ar lua, este un drept pe care cel in cauza il primeste daca este dat afara din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliberarea din functie din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil. Si, atunci, s-ar putea sa nu le primeasca", a explicat Tudose.
     Deputatul Andreea Paul a declarat, in cadrul sedintei comisiilor reunite, ca, potrivit Contractului Colectiv de Munca din ASF, un angajat disponibilizat incaseaza opt salarii compensatorii. Potrivit acesteia, presedintele ASF are un salariu de 13.000 de euro lunar, iar cele opt salarii compensatorii ar insuma 104.000 euro.
     ASF a precizat ca noul contract colectiv de munca nu mai prevede salarii compensatorii pentru membrii Consiliului Autoritatii.   
Publicat de : ---
Data publicării: 03 Noi 2016 - 05:16
 

Link știre