Confruntare intre Traian Basescu si Sebastian Ghita, in direct la TV: "Presedintele doarme cu serviciile in pat" [1]

Fostul presedinte Traian Basescu si deputatul Sebastian Ghita au avut o confruntare in direct la Romania TV

. Cei doi au discutat despre servciile secrete, dar si despre relatia pe care o are un sef de stat cu directorii din aceste structuri.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Am urmarit cu atentie emisiunea din aceasta seara, in mod special referirile la serviciile secrete. As vrea sa va intreb, domnule presedinte, nu cumva sefii servciilor de informatii, adjunctii serviciilor sunt numiti de presedinte? Nu cumva acesti oameni au o datorie fata de tara, dar raspund si in fata presedintelui, pentru ca ne tot vorbiti despre Sistem, intr-o incercare de a bulversa populatia", a intervenit deputatul Sebastian Ghita la emisiunea moderata de Corina Dragotescu, care l-a avut invitat pe fostul presedinte Basescu.Basescu: Dumneavoastra ati fost la dispozitia Sistemului, domnule Ghita.Ghita: Ca orice cetatean, domnule presedinte. Dar intrebarea mea este: nu cumva prin acest mecanism de numiri presedintele este, de fapt, cel care controleaza Sistemul.Basescu: Dumneavoastra sunteti in Comisia SRI, deci ar trebui sa stiti legea de functionare a SRI. As vrea pentru ca vreti sa dati impresia ca dormeam in pat cu serviciile de informatii.Ghita: Vreau sa spun ca astazi presedintele doarme cu serviciile in pat.Basescu: Eu macar am avut un prim an in care i-am chemat pe sefii serviciilor de informatii si le-am spus: baieti, in secretariat este o foaie alba, sa nu o lasati goala si la iesire (...) Eu am avut o idee, cred eu buna, am numit sefi de servicii de la partidele din opozitie si eu am lucrat cu ei, dar sa nu credeti cumva ca vreodata m-am gandit ca un om care a crescut in PSD se prapadeste de loialitate fata de presedinte. Este adevarat ca adjunctii se numesc prin decret de presedinte, dar se schimba doar la propunerea sefilor din servicii.Ghita: Trebuie sa le spunem deschis romanilor si sa explicam ca presedintele are cea mai mare legatura si control asupra serviciilor secrete.Basescu: Presedintele are legaturi stranse, dar niciodata presedintele nu poate sa controleze. Vreau sa va spun un lucru: serviciile secrete sunt cele mai importante depozite de informatii despre oamenii importanti, dar atunci cand unii sefi ai acestor servicii incep sa foloseasca selectiv aceste informatii, atunci se produc derapajele.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Noi 2016 - 05:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57694&titlu=Confruntare_intre_Traian_Basescu_si_Sebastian_Ghita__in_direct_la_TV____Presedintele_doarme_cu_serviciile_in_pat__