Mii de italieni au iesit pe strazile Romei. Ce nemultumiri au [1]

Cateva mii de persoane au iesit duminica pe strazile Romei pentru a protesta fata de reforma constitutionala propusa de premierul Matteo Renzi si pentru care italienii vor iesi la urne in cadrul unui referendum organizat duminica, 4 decembrie, informeaza AFP, potrivit Agerpres

.

„Ma aflu aici azi pentru a reafirma ca voi spune 'nu' la referendumul privind reforma constitutionala de la 4 decembrie deoarece constitutia trebuie aparata, este constitutia de la 1948 si ea trebuie conservata. Poate fi revizuita si corectata, dar schimbarile propuse de Renzi sunt negative”, a declarat o protestatara pentru AFP.

Reforma constitutionala care ar trebui sa fie validata sau invalidata la referendumul de duminica viitoare vizeaza asigurarea unei stabilitati politice intr-o tara care a cunoscut 60 de guverne din 1946 si a accelera procesul legislativ prin reducerea drastica a puterii Senatului.

Reforma prevede, printre altele, ca doar Camera Deputatilor sa voteze guvernul si majoritatea legilor, cu exceptia unui numar mic de acte legislative care ar necesita si votul Senatului.

Conform ultimelor sondaje publicate acum o saptamana, italienii ar vota in numar mare impotriva schimbarii constitutiei, insa numarul indecisilor este si el foarte mare.

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 28 Noi 2016 - 05:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57698&titlu=Mii_de_italieni_au_iesit_pe_strazile_Romei__Ce_nemultumiri_au
  [2] http://www.agerpres.ro