Samsung a dat mita un cal de aproape un milion de dolari [1]

Compania sud-coreeana Samsung este suspectata ca i-a platit pana la 2,8 milioane de euro lui Choi Soon-Sil, o prietena de 40 de ani a presedintei, Park Geun-hye pentru a finanta cursurile de echitatie ale fiicei sale in Germania

. Liderul Samung din Coreea de Sude, Jay Y. Lee, a recunoscut ca i-a dat un cal in valoare de aproape 850 de mii de dolari fiicei lui Choi Sonn-Sil si a marturisit ca regreta, potrivit BBC. Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.12.2016, 12:14 | Actualizat: 07.12.2016, 12:16

Autoritatile sud coreene au descins la sediul Samsung Electronics si la fondul national de pensii pentru a colecta probe in dosarul de investigatie de coruptie al presedintei Park Geun-hye, potrivit BBC.

 

Liderul Samsung Group, Jay Y. Lee, a declarat ca Park i-a cerut, in timpul unei intalniri neoficiale, sprijin pentru sporirea culturii si evenimentelor sportive, dar spune ca aceasta nu a cerut bani.

 

Jay Y. Lee a recunoscut ca i-a dat un cal in valoare de aproape 850 de mii de dolari fiicei lui Choi Sonn-Sil si a marturisit ca regreta. Acesta a precizat ca nu a primit nimic in schimbul acestui dar.

 

Potrivit presei locale, compania sud-coreeana este suspectata ca i-a platit pana la 2,8 milioane de euro lui Choi Soon-Sil, o prietena de 40 de ani a presedintei, pentru a finanta cursurile de echitatie ale fiicei sale in Germania, potrivit Agerpres.

 

Choi Sonn-Sil a fost arestata pentru frauda si abuz de putere. Ea este acuzata ca ar fi profitat de relatiile sale de prietenie cu presedinta Park Geun-Hye pentru a constrange mari companii precum Samsung sa faca donatii unor fundatii dubioase, fonduri de care ea se servea apoi in scopuri personale.

 

Samsung si Fondul de Pensii au confirmat perchezitiile fara sa adauge detalii, potrivit BBC.

 

Choi Sonn-Sil este acuzata de asemenea ca s-ar fi amestecat in probleme de stat, inclusiv ca ar fi influentat numirea unor inalti responsabili.

 

Scandalul a dus la apeluri pentru demisia presedintei sud-coreene si a afectat serios credibilitatea guvernului sau intr-un moment in care acestuia ii ramasese mai mult de un an de mandat.

 

Pentru a incerca sa recastige increderea opiniei publice, sefa statului a recurs la o vasta remaniere a ministrilor si a anturajului sau, desemnand un nou premier din afara formatiunii sale, partidul conservator Saenuri.

 

Functia de prim-ministru este mai mult onorifica in Coreea de Sud, dar este singurul post guvernamental care necesita aprobarea Adunarii Nationale (parlamentul). Iar opozitia parlamentara a anuntat ca va respinge optiunea presedintei, estimand ca nu a fost consultata suficient in aceasta problema.

 

In cursul unei reuniuni marti dimineata cu presedintele forului legislativ, Park Geun-hye a spus ca lasa la latitudinea deputatilor alegerea viitorului premier.

 

 

„Daca Adunarea Nationala recomanda un nou prim-ministru, il voi numi si il voi lasa sa preia conducerea guvernului”, a declarat ea.

 

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });
Publicat de : ---
Data publicrii: 08 Dec 2016 - 05:47
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57754&titlu=Samsung_a_dat_mita_un_cal_de_aproape_un_milion_de_dolari