Luni, 12 Decembrie 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Video Tanar roman, pentru prima data la vot: As vrea sa vad in Parlament o persoana onesta

Publicat de: ---

jurnalulnational

La Colegiul National de Muzica ,,George Enescu" din Bucuresti au venit la vot, pana la pranz, sute de romani, majoritatea cu varsta de peste 40 de ani . Putin dupa ora 13:30, insotita de mama sa, o tanara intra in curtea liceului si paseste tematoare spre sectia de vot. E pentru prima data cand are dreptul sa aleaga politicienii care o vor reprezenta in Parlament. Aura Moraru a implinit 18 ani in aceasta vara si abia astepta sa isi exercite acest drept cetatenesc.

"Daca am si eu drepul de vot nu trebuie sa ma afirm ca cetatean al tarii asteia? Urmaresc din cand in cand politica si declaratiile politice, mai citesc si eu, dar nu in fiecare zi, pentru ca nu am timp. Nu a fost extrem de greu sa decid cu cine voi vota, am citit si mi-am format o opinie despre candidati si despre partide si m-am dus si am votat. O persoana onesta, cu integritate, asta as as dori sa vad in Parlamentul Romaniei", a spus Aura dupa ce a introdus buletinele de vot in urne.

Spera ca viitorii parlamentari sa modernizeze Romania, sa puna umarul la recladirea economiei si sa ofere tinerilor un sistem de educatie modern. Si chiar daca va fi dezamagita de acestia, Aura spune ca peste patru ani va reveni la vot si va alege din nou.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

"Normal ca voi merge din nou la alegeri! Pana la urma votul meu conteaza, nu? Daca voi fi dezamagita asta e, mergem mai departe, vedem care sunt urmartorii candidati si votam si incercam sa schimbam ceva", a spus tanara.

Si Catalina Zamfir, care a implinit anul acesta 20 de ani, a votat pentru prima data la alegerile legislative. A venit impreuna cu sora mai mare, Adina, obisnuita deja cu procesul electoral. Nu a avut emotii, a stiut exact pe cine va alege, iar prin acest vot spune ca si-a dorit sa-si ofere sansa unui viitor mai bun, unei educatii mai bune, unui stat mai cinstit.

"Este prima data cand votez. Nu stau sa urmaresc declaratiile politice si ce fac politicienii, dar vad ce se intampla in jurul meu. Nu a fost greu sa decid pe cine votez. Viitorul parlamentar trebuie sa fie cat mai bun, sa aiba idei cat mai bune, sa schimbe ceva. Este important sa iti exprimi optiunea politica, d-aia si avem dreptul la vot. Daca avem dreptul asta trebuie sa profitam, fiecare persoana ar trebui sa profite de dreptul asta", spune Catalina.

"Poate cu prilejul acestei zile vom schimba ceva in tara noastra si lucrurile vor merge in sfarsit spre bine. Mesajul meu pentru tineri este sa iasa la vot, sa iasa la vot pentru ca altfel se pierd voturile", a adaugat Adina Zamfir, care a implinit anul acesta 24 de ani.

Domeniile in care tinerii isi doresc sa vada schimbari cat mai rapid, pe care viitorii senatori si deputati le pot produce prin legile pe care le voteaza, sunt educatia, sanatatea, administratia publica, transporturile si piata muncii.

Citeste aici toate informatiile despre alegerile parlamentare 2016

Citeste si: Sesizare la Biroul Eelectoral Judetean Alba in privinta stampilelor de control gresite din judet Citeste si: Ce se intampla dupa alegeri? Procedura si termenii de care politicienii trebuie sa tina cont Citeste si: Prima sectie de votare de peste hotare s-a deschis in Auckland, Noua Zeelanda. Acuzat ca nu a trimis buletine de vot in Perth si Auckland, MAE a explicat ca a avut probleme de curierat Citeste si: Alegerile parlamentare vor fi monitorizate in timp real. Sistemul va detecta votul multiplu Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE: 10% din voturile prin corespodenta, anulate. Certificatul de alegator nu s-a regasit in plicul mare Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: In diaspora se voteaza timp de 36 de ore in 417 sectii Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Ce aduc nou. Masuri in premiera la urne Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Prevederile legale privind pragul electoral si distribuirea mandatelor /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(157 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Video Tanar roman, pentru prima data la vot: As vrea sa vad in Parlament o persoana onesta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68111896514893 seconds.